Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Πανελλαδικές / «Οι κομμένοι στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε ΙΕΚ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές / «Οι κομμένοι στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε ΙΕΚ»

κεραμέως βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε πανικό βρίσκονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μη ξέροντας πως να διαχειριστούν το χαμό που έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη «σφαγή» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 35.000 μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι κομμένοι στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε δημόσιο ΙΕΚ» πρότεινε προκλητικά ο Γενικός Γραμματέας της Νίκης Κεραμέως, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης έδωσε αυτή τη λύση στα 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κα Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου.

Υπάρχει το «παράλληλο μηχανογραφικό που δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δημόσιο ΙΕΚ» είπε μιλώντας στο Kontra 24, ο γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Η δημοσιογράφος κ. Γιάμαλη επέμεινε και έθεσε ξανά το ερώτημα «θα στείλετε ένα παιδί με πάνω από 20.000 μόρια σε ένα ΙΕΚ;»

«Όχι» είπε Αλέξανδρος Κόπτσης , αλλά πρέπει να σας πω ότι «η επαγγελματική εκπαίδευση είναι υποβαθμισμένη κι εμείς την αναβαθμίζουμε» απάντησε αφοπλιστικά προκρίνοντας τα ΙΕΚ ως μόνη λύση για τους αριστούχους που μένουν εκτός Πανεπιστημίων, εξαιτίας του εγκλήματος εκ προμελέτης, της Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού.

«Πολύ μεγάλο ποσοστό φοιτητών σπουδάζουν στα ΙΕΚ κι έχουν τελειώσει πανεπιστημιακές σπουδές. Δεν είναι υποβαθμισμένα τα ΙΕΚ. Πρέπει να αναπτυχθούν και οι επαγγελματικές προοπτικές» υποστήριξε ο γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, μην έχοντας ουσιαστικά να προτείνει τίποτα στους χιλιάδες μαθητές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL