Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Πανελλαδικές / Η Κεραμέως δεν θέλει εισαχθέντες αλλά αποφοίτους - Αυτούς τους 4 θα τους απέκλειε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές / Η Κεραμέως δεν θέλει εισαχθέντες αλλά αποφοίτους - Αυτούς τους 4 θα τους απέκλειε

ΓΚΕΪΤΣ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΤΖΟΜΠΣ
EPA/OLIVIER CHASSIGNOLE - EPA/OLIVIER HOSLET - EPA/JOEL CARRETT - EPA/JOHN G. MABANGLO

Υπό την πίεση της επιβεβαιωμένης πλέον βαρβαρότητας του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκοψε και επιδιώκει να στείλει δεκάδες χιλιάδες εφήβους ως πελάτες στα ιδιωτικά κολλέγια και τις σχολές, η κα Κεραμέως είχε «κλεισμένη θέση» την Τρίτη στο ΣΚΑΪ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τα γνωστά κλισέ περί χαμηλών επιδόσεων των διαγωνιζόμενων, περί αιώνιων φοιτητών, όσα επαναλαμβάνουν συνήθως όσοι επαίρονται που τελείωσαν το λύκειο επί πληρωμή των γονέων τους και μετά «πήγαν έξω» αντί να ζήσουν την κοινωνικοποίηση στο χώρο της Παιδείας μέσα σε ένα κανονικό δείγμα της κοινωνίας και να μάθουν πώς γίνονται μέρος της, επαναλήφθηκαν για μία ακόμη φορά από την υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από την κα Κεραμέως που προσπαθούσε να μιλήσει περί αριστείας, την ίδια ώρα που δημοσιευόταν ανοιχτή επιστολή μαθητή με κορυφαίες επιδόσεις που αποκλείστηκε από τις αρχιτεκτονικές λόγω της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής στο σχέδιο, που πέρυσι διδάχθηκε μόνο διαδικτυακά (και πάλι λόγω της αγάπης της κας Κεραμέως για την Cisco και το Webex). Πήρε στο σχέδιο 13,6 αντί 14,03 και όπως φαίνεται από τα λέγόμενα της κας Κεραμέως, δικαίως κρίθηκε ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις, παρότι συγκέντρωσε πάνω από 1.800 μονάδες παραπάνω από τις περυσινές βάσεις για τις Αρχιτεκτονικές.

«Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, να μην εγκλωβίζονται σε ένα ΑΕΙ από το οποίο δεν μπορούν να αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με απολυτήριο Λυκείου», ήταν ένα από τα πολλά κλισέ των «αρίστων», που ξέρουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να «σταθούν» δίπλα στους ικανούς, τους ευφυείς, τους πρωτοπόρους. Αυτούς που περιλαμβάνονται συχνά στους «4 στους 10 δεν αποφοιτούν ποτέ», όπως είπε η κα Κεραμέως. Κατά την ίδια, αυτό οφείλεται στο ότι «δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαΐκές προϋποθέσεις για να αποφοιτήσουν».

Επειδή η αυτογελοιοποίηση είναι κάτι που δεν χρειάζεται πάνω από έναν, εμείς απλώς θα παραθέσουμε ελάχιστα μόνο από τα ονόματα ατόμων που μπήκαν σε πανεπιστήμιο και το εγκατέλειψαν, τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, τον Στιβ Τζομπς της Apple, ακόμη και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin που πρόσφατα ταξίδεψε στο διάστημα με το σκάφος της εταιρείας του.

Η ελληνική συντήρηση προσπαθεί να επιβιώσει διαχρονικά εμποδίζοντας το μέλλον, με κλισέ εμφυλιοπολεμικά, συλλαλητήρια φανατικών χριστιανών και εθνικιστών και μπόλικες «μπίζνες» για τους λίγους και εκλεκτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL