Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C26.7°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.7°C25.1°C
4 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
23.0°C25.4°C
3 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C24.3°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
2 BF 32%
Αστυνομικός - Κύκλωμα trafficking / «Θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι» -Η απειλή σε συνάδελφό του και η σύλληψη το 2016
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομικός - Κύκλωμα trafficking / «Θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι» -Η απειλή σε συνάδελφό του και η σύλληψη το 2016

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης του φρικτού βασανισμού της 18χρονης και της εξώθησής της στην πορνεία από τον αστυνομικό που κατηγορείται για 14 κακουργήματα, τόσο γιγαντώνονται τα ερωτήματα για την περίεργη στάση που τηρεί η αστυνομία απέναντί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αστυνομικός τέθηκε σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης τον Ιούνιο καθώς είχε απειλήσει να σκοτώσει συνάδελφό του.

Όπως μετέδωσε το OPEN σε ηχογραφημένο απειλητικό μήνυμα που είχε στείλει σε συνάδελφό του, του είχε πει «θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι και θα ακούσεις μόνο τον ήχο».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο αστυνομικός που απειλήθηκε ενημέρωσε τους ανωτέρους  και στήθηκε επιχείρηση στο αεροδρόμιο, για να αποτραπεί η δολοφονία που είχε σχεδιάσει ο κατηγορούμενος.

Δεν είναι, όμως, αυτό το μοναδικό σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο αστυνομικό. Το 2016 που για υπηρεσιακούς λόγους είχε πάει στη Θεσσαλονίκη ως συνοδεία ομάδας, συνελήφθη μετά από ανώνυμη καταγγελία από το τμήμα Εκβιαστών της ασφάλειας και ενημερώθηκε και το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πέντε χρόνια μετά, ο αστυνομικός παρέμεινε στη θέση του και τέθηκε σε αργία μόλις τον φετινό Ιούνιο μετά την απειλή δολοφονίας κατά συναδέλφου του.

Ένα ακόμα στοιχείο που μαρτυρά την ειδική μεταχείριση που είχε ο κατηγορούμενος αστυνομικός για το βασανισμό και την εξώθηση στην πορνεία της 18χρονης στην Ηλιούπολη, είναι και οι πληροφορίες περί συνεχών αναφορών προϊσταμένων του για προβλήματα που δημιουργούσε στη δουλειά καθώς  συχνά τους έπαιρνε τηλέφωνο για να τους ενημερώσει ότι δεν θα πάει.

Υπενθυμίζεται ότι αν και ο αστυνομικός που βαρύνεται με 14 κακουργήματα έχει προφυλακιστεί δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα η φωτογραφία του και το ονοματεπώνυμό του, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες κοπέλες που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος πορνείας και trafficking στο οποίο ο αστυνομικός κατηγορείται ότι είναι βασικός του κρίκος.

Την ίδια ώρα, ακόμα τρεις κοπέλες θύματα του κυκλώματος ζητούν προστασία για να καταθέσουν στην ανακρίτρια ενώ η δικηγόρος της 18χρονης Αντωνία Λεγάκη αποκάλυψε ότι υπάρχουν πληροφορίες για «ακόμα δέκα κοπέλες κλεισμένες» αλλά και για «ακόμα μία κοπέλα που απελευθερώθηκε τώρα, μαζί με την 18χρονη και δεν θέλει ακόμα να μιλήσει.

Να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημα που θέτει εδώ και ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο κατηγορούμενος αστυνομικός είναι μέλος του κυβερνητικού κόμματος.

Το ερώτημα έθεσε ευθέως στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ οφείλουν να απαντήσουν.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL