Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.3°C20.1°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
4 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
5 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.7°C16.9°C
2 BF 63%
Νέα μέτρα / Ψηφιακή εφαρμογή με τρία χρώματα για την είσοδο σε καταστήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Ψηφιακή εφαρμογή με τρία χρώματα για την είσοδο σε καταστήματα

Εστίαση μπαρ
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για αναίρεση της εφαρμογής των μέτρων για αμιγείς και μεικτούς κλειστούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ ανάλογα με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί απέναντι στον κορωνοϊό ή όχι, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δηλώνει ότι η εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων πολιτών στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λειτουργίας των χώρων εστίασης λόγω της επέλασης της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού, πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στους παραπάνω χώρους μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και σε όσος έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR αναφέρθηκε στην εφαρμογή για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού (green pass). Σύμφωνα με τον ίδιο η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη να την «κατεβάσει» από κάθε επιχείρηση δωρεάν και με ένα σάρωμα του bar code του πιστοποιητικού εμβολιασμού του πελάτη, θα γίνεται η επαλήθευση, για το αν πράγματι ο πελάτης έχει εμβολιαστεί.

Πράσινο κίτρινο ή κόκκινο χρώμα θα δείχνει η εφαρμογή

Μετά το σκανάρισμα του bar code, η εφαρμογή θα δείχνει εάν ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος. Αναλυτικότερα η εφαρμογή θα δείχνει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα.

  • πράσινο, επομένως ο πελάτης έχει πιστοποιητικό
  • κίτρινο σημαίνει ότι το πιστοποιητικό είναι μεν ενεργό αλλά όχι για όλους του χώρους και θα αφορά στα τεστ rapid ή μοριακά
  • κόκκινο σημαίνει ότι δεν προκύπτει η αυθεντικότητα του εγγράφου και απορρίπτεται η πρόσβαση στο κατάστημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL