Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Νέα μέτρα / Αλαλούμ! Τώρα σκέφτονται να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Αλαλούμ! Τώρα σκέφτονται να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Οκτώ ημέρες πριν την εφαρμογή των μέτρων για αμιγείς και μεικτούς κλειστούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ και ενώ οι επιχειρηματίες βρίσκονται στη διαδικασία να αποφασίσουν τι θα επιλέξουν για το κατάστημά τους, η έκρηξη των κρουσμάτων και η ανεκδιήγητη πολιτική της κυβέρνησης φέρνει ανατροπή στα μέτρα πριν ακόμα τεθούν σε ισχύ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα το Μαξίμου σκέφτεται να ανατρέψει την πρόβλεψη περί μεικτών και αμιγών κλειστών χώρων και προσανατολίζεται στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας να μπορούν να μπαίνουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία.

Ήδη η απόφαση μόνο για καθήμενους από την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, δίνει ένα προσανατολισμό για το προς τα που θα κινηθούν τελικά τα μέτρα και για τους κλειστούς χώρους των καταστημάτων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που βλέπει το success story που είχε υφάνει για το φετινό καλοκαίρι να ξηλώνεται άτακτα λόγω των παλινωδιών και της υποτίμησης της μετάλλαξης Δέλτα παρά το σήμα κινδύνου που είχαν εκπέμψει οι επιστήμονες, βρίσκεται τώρα σε θέση πλήρους αναθεώρησης όλων των μέτρων που διθυραμβικά είχε παρουσιάσει.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την ανατροπή της επιλογής μεταξύ μεικτών και αμιγών εξωτερικών χώρων, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων επιμένει ότι θα πρέπει να επανέλθει παντού η χρήση της μάσκας χωρίς εξαιρέσεις και συστάσεις περί αφαίρεσης σε σημεία όπου δεν υπάρχει συνωστισμός μια και το μέτρο οδήγησε σε πλήρη χαλάρωση.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL