Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Πιστοποιητικό εμβολιασμού / «Τρύπιο» το σύστημα – Στη φόρα προσωπικά δεδομένα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού / «Τρύπιο» το σύστημα – Στη φόρα προσωπικά δεδομένα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Σοβαρό κενό ασφαλείας φαίνεται ότι έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς με μία απλή κίνηση ένας τρίτος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε σειρά προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, αν ένας τρίτος «διαβάσει» μέσω κινητού τηλεφώνου (με την εφαρμογή σάρωσης κωδικών QR) τον κωδικό που εμφανίζεται στο πιστοποιητικό, τότε θα είναι σε θέση να το αποθηκεύσει. Έτσι, θα έχει στη διάθεσή του το ονοματεπώνυμο, τον ΑΜΚΑ, το είδος του εμβολίου, μέχρι και τη μονάδα υγείας που έγινε ο εμβολιασμός.

Αν λοιπόν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χρησιμοποιηθεί, όπως διαρρέει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ως το έγγραφο που θα δίνει «προνόμια» στους εμβολιασμένους (θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, μεταφορές, γυμναστήρια κτλ) τότε ο κάθε ιδιώτης που θα αναλαμβάνει τον έλεγχο των πολιτών, θα αποκτά αυτόματα πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.

Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, απαλλάσσονται από την υποχρέωση των self tests, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Άραγε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος εμφανίζεται ως ο «γκουρού» της τεχνολογίας, τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL