Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Προνόμια Εμβολιασμένοι / «Χαράτσι» 50 ευρώ ανά έξοδο για 4μελή οικογένεια με μη πλήρως εμβολιασμένους γονείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προνόμια Εμβολιασμένοι / «Χαράτσι» 50 ευρώ ανά έξοδο για 4μελή οικογένεια με μη πλήρως εμβολιασμένους γονείς

Γονείς παιδιά παραλία καλοκαίρι
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Καμία αίσθηση της πραγματικότητας δεν έχει η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται με τα «προνόμια» που ανακοίνωσε χθες για τους εμβολιασμένους. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποτυχία στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, με μόλις το 35% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, επιλέγει να τιμωρήσει τους πολίτες για τις δικές της ανεπάρκειες και παλινωδίες. Έτσι, αποκλείει ουσιαστικά όχι μόνο όσους δεν θέλησαν αλλά και όσους δεν πρόλαβαν ή έχουν κάνει μία δόση εμβολίου από τους χώρους διασκέδασης και πολιτισμού, αλλά και τους κλειστούς χώρους εστίασης, εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους που θα έχουν τα συνεχή τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας τετραμελούς οικογένειας με τους γονείς να έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου και δύο μικρά παιδιά ή μιας οικογένειας στην οποία οι γονείς δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο. Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια οικογένεια θα ήθελε να πάει σινεμά ή θέατρο σε κλειστό χώρο, θα πρέπει να προσθέσει στο λογαριασμό των εισιτηρίων 20 ευρώ για κάθε γονέα για το απαραίτητο rapid test και 5 ευρώ για το κάθε παιδί για το self test: Σύνολο 50 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα πρέπει να δαπανήσει αν θελήσει να πάει σε εστιατόριο ή καφέ, που λειτουργεί σε εσωτερικό χώρο. 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλές οικογένειες που τους περισσεύουν 50ευρα να τα σκορπούν έτσι αναίτια. Οπότε, αν τελικά το κάνουν, το πολύ πολύ να το κάνουν για μία φορά στο τόσο, με δεδομένο ότι η ισχύς των rapid test είναι για 48 ώρες. Το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν να μην βγουν.

Το αστείο είναι ότι ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι βγαίνουν χαμένοι από τα «προνόμια» που ανακοίνωσε γι’ αυτούς η κυβέρνηση. Ας πάρουμε και πάλι το παράδειγμα μιας τετραμελούς οικογένειας με μικρά παιδιά, στην οποία αυτή τη φορά οι δύο γονείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Και αυτοί αν θελήσουν να πάνε θέατρο, σινεμά ή σε εστιατόρια και καφέ σε κλειστούς χώρους έχουν μεν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους λεγόμενους αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους, αλλά δεν γλυτώνουν το «χαράτσι». Κι αυτό γιατί τα παιδιά θα πρέπει και πάλι να υποβάλλονται σε self test. Πέντε ευρώ λοιπόν για καθένα από αυτά, σύνολο 10 ευρώ επιπλέον για μια απλή οικογενειακή έξοδο.  

Ωραία το σκέφτηκε η κυβέρνηση. Ανοίγουμε μεν τους κλειστούς χώρους, αλλά δεν μπορείτε να πάτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL