Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Προνόμια Εμβολιασμένοι / Διαχωρισμός σε μεικτούς και αμιγείς χώρους ψυχαγωγίας - Όλα τα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προνόμια Εμβολιασμένοι / Διαχωρισμός σε μεικτούς και αμιγείς χώρους ψυχαγωγίας - Όλα τα μέτρα

Γεωργιάδης - Γεραπετριτης
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Καλοκαίρι με αρκετούς περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους επιφύλαξε η κυβέρνηση στις νέες ανακοινώσεις που έκανε για το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με ξεκάθαρο διαχωρισμό σε χώρους αμιγείς και μεικτούς, ρίχνοντας την ευθύνη της απόφασης στους επιχειρηματίες.

Οι αμιγείς χώροι θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου όπου παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή και σχετική πλατφόρμα όπου κάθε κατάστημά οφείλει να δηλώνει πως επιλέγει να λειτουργεί.

Στους αμιγείς χώρους θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Στους μεικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία καθώς και εκείνοι που έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ)

-Οι χώροι που θα δηλωθούν  ως αμιγείς θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

-Οι χώροι που θα δηλωθούν ως μεικτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

-Στα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα)

Οι χώροι που θα δηλωθούν ως αμιγείς θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Οι χώροι που θα δηλωθούν ως μεικτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:

75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ)

Οι χώροι που θα δηλωθούν ως αμιγείς θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Οι χώροι που θα δηλωθούν ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους – πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Ανοικτά και κλειστά γήπεδα

Θα λειτουργούν από 15 Ιουλίου με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στους αμιγείς χώρους αντίθετα στους μεικτούς η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους. Επίσης, πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος εάν έχουν περάσει 14 ημέρες μετά την δόση του μονοδοσικού εμβολίου και 14 μετά τη δεύτερη δόση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL