Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Τα στερεότυπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα στερεότυπα

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο συμπέρασμα θα κατέληγε εύκολα τελικά και χωρίς μεγάλο κόπο.  Έμοιαζε με σενάριο συνωμοσίας είναι η αλήθεια, από εκείνα που εξυφαίνουν κάποιοι περίεργοι τύποι που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να βλέπουν παντού εχθρούς. Κι όταν δεν τους βλέπουν τους εχθρούς, τους τοποθετούν. Έτσι κι αλλιώς κρυφοί είναι.

Η αλήθεια είναι όμως ότι, πέρα από τα ελατήρια ή κάποιον σχεδιασμό, το αποτέλεσμα έμοιαζε το ίδιο και μολονότι δεν συμμεριζόταν με ευκολία αυτές τις υποθέσεις, ομολογουμένως του πέρασε από το μυαλό.

Δυσκολευόταν άλλωστε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός ειδεχθούς εγκλήματος θα μπορούσαν να είναι πιο ενδιαφέρουσες από τις αλλαγές στη ζωή του που πέρναγαν στα ψιλά της επικαιρότητας, αλλά ήταν στην πραγματικότητα τα χοντρά της ζωής του· αφέλεια πιθανόν.

Είχε ανάγκη πάντως από ένα αφήγημα που να είναι πειστικό.

Έτσι αποφάσισε κατόπιν πολλής σκέψης και απεριόριστης επεξεργασίας πληροφοριών ότι η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά συνδεόταν με την αυτοχειρία του εστιάτορα στην Κάντζα, αφού συνορεύουν και χωροταξικά και ο συζυγοκτόνος είχε επισκεφτεί και την ταβέρνα κατά το παρελθόν.

Έπειτα αναζήτησε συνδέσεις με τον βιασμό στα Πετράλωνα από τον αλλοδαπό κατηγορούμενο που είχε αποφυλακιστεί με έναν νόμο που ψηφίστηκε δυο - τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, διότι το κράτος έχει συνέχεια και οι ηγέτες του προβλέπουν, και έπειτα αφιέρωσε όλη του τη φαιά ουσία να βρει μια σύνδεση με το άλλο μεγάλο γεγονός των ημερών, που ήταν η επίθεση με Θεϊκό Οξύ από έναν πρώην εκπρόσωπο του Θεού προς τους διαρκείς εκπροσώπους του Θεού.

Εκεί πάντως τα βρήκε σκούρα, διότι ούτε στην αναγκαία παραδοχή μπορούσε να προχωρήσει, αφού ο έκπτωτος ιερέας ήταν αναντάμ παπαντάμ  Έλλην, ούτε διότι η ιεραρχία θα μπορούσε ποτέ να έχει στους κόλπους της έναν τέτοιο άνθρωπο.

Την απάντηση όμως τη βρήκε πάλι στα κανάλια: ο έκπτωτος ήταν χειροτονημένος στην αλλοδαπή.

Το μόνο που δεν κατάφερε να διαλευκάνει σε εκείνη την υπόθεση ήταν το πώς προμηθεύτηκε ο ιερέας το οξύ που ήταν μόνο για εργαστηριακή χρήση, αλλά σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να ισχυριστεί πως το χρειάζεται για να πολεμήσει τα δαιμόνια.

Έτσι, αφού έλυσε και το τελευταίο μυστήριο και δεδομένου ότι και ο Ινδιάνος βρισκόταν ακόμα φυλακή και οι πρόσφυγες μαντρωμένοι σε κάποιο καμπ, του απέμεινε μόνο να αποφασίσει τις ημέρες των διακοπών του.

Και κάπως έτσι πέρασε και ο καιρός, πέρασε και το νέο ασφαλιστικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL