Live τώρα    
Nίκος Σερβετάς / Πέθανε ο δημοσιογράφος σε ηλικία 66 χρόνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Nίκος Σερβετάς / Πέθανε ο δημοσιογράφος σε ηλικία 66 χρόνων

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς σε ηλικία 66 χρόνων.

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Ο Νίκος Σερβετάς διακρινόταν για την ιδεολογική του συνέπεια, το ήθος του και την εύστοχη πολιτική του ανάλυση

«Με θλίψη μάθαμε για την ξαφνική απώλεια του συντρόφου μας,  δημοσιογράφου Νίκου Σερβετά στα 66 του χρόνια.

Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Νίκος Σερβετάς διακρινόταν για την ιδεολογική του συνέπεια, το ήθος του, την εύστοχη πολιτική του ανάλυση και τη δυναμικότητά του.

Έφυγε ένας αριστερός αγωνιστής, που υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Αριστεράς, αλλά και ένας ανυποχώρητος υπηρέτης της δημοσιογραφίας και της αλήθειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του  Αγγέλικα, Ειρήνη, Μαριάννα και Δήμο, καθώς και στους οικείους του».

Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο μας Νίκο Σερβετά

«Έναν αεικίνητο άνθρωπο, έναν σύντροφο που δεν φοβόταν ποτέ να πει καθαρά την άποψή του, να υπερασπιστεί με πάθος όσα πίστευε και να σταθεί εκεί όπου τον καλούσε η συνείδησή του.

Έναν δημοσιογράφο, που επί σαράντα χρόνια τίμησε το επάγγελμά του στο έπακρο, υπηρετώντας με απαράμιλλη σταθερότητα την υπεράσπιση της αλήθειας, τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή. Με τα άρθρα και τα ρεπορτάζ του σε εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες, με την εργασία του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές σε Σουηδία και Ελλάδα, φρόντιζε να φωτίσει αθέατες πτυχές των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

Ο Νίκος Σερβετάς ήταν παρών σε κάθε στιγμή της πορείας της Ανανεωτικής Αριστεράς. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί του στην διαδρομή από το ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι τη Νέα Αριστερά μιλούσαν πάντα για έναν άνθρωπο σταθερό, χρήσιμο, ευρηματικό.

Όπως μας θυμίζουν τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρέχτ στον Έπαινο στους αγωνιστές: «Υπάρχουν και εκείνοι που αγωνίζονται όλη τους τη ζωή: αυτοί είναι οι απαραίτητοι». Και αυτό ήταν ο Νίκος.

Καλό ταξίδι, σύντροφέ μας Νίκο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0