Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Καλάβρυτα / Πέθανε 56χρονη λίγο μετά τον εμβολιασμό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλάβρυτα / Πέθανε 56χρονη λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Εμβόλιο
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Μια γυναίκα που είχε μεταβεί για να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, η 56χρονη λίγο μετά τον εμβολιασμό της κατέρρευσε στον προθάλαμο αναμονής του νοσοκομείου και μερικά λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Σε τοπικά μέσα υπάρχουν αναφορές πως η γυναίκα υπέστη αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ιωάννα Σφυρή η οποία μίλησε στο thebest.gr, η 56χρονη, στο πρώτο της εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, πριν 25 μέρες δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο λίγο μετά τον εμβολιασμό της ανέφερε ότι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό.

Εξαιτίας αυτού κατά τον σημερινό εμβολιασμό της με την δεύτερη δόση, τοποθετήθηκε εξαρχής στο χέρι της πεταλούδα ορού, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής αλλεργικής μορφής ενώ ήταν παρών και ο δεύτερος γιατρός που εφημέρευε στο Νοσοκομείο.

Ωστόσο 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό της και ενώ ήταν στο θάλαμο αναμονής όπως επιβάλλεται, ένιωσε  έντονο άλγος στο στήθος. Άμεσα της χορηγήθηκε ενδοφλέβια κορτιζόνη και αδρεναλίνη και μεταφέρθηκε  στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στη πλάτη και επήλθε ανακοπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι γιατροί αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να πάθει κανείς αυτό το αλλεργικό σοκ είναι κάτι εξαιρετικά απίθανο. Η χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό είναι κάτι που προβληματίζει, παρόλο που η γυναίκα είχε κάνει ήδη την πρώτη δόση.

Η πρώτη εκτίμηση ωστόσο είναι ότι η γυναίκα κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Στη νεκροψία - νεκροτομή θα διαπιστωθεί αν υπήρχε και κάποιο άλλο θέμα καρδιολογικό ή οποιοδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση μόλις ολοκληρωθεί η νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούν να δοθούν οι απαντήσεις για την ακριβής αιτία που πέθανε η γυναίκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL