Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.6°C22.6°C
4 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C25.4°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.7°C24.4°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
17.2°C20.4°C
5 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C23.0°C
2 BF 43%
Κορωνοϊός / Ο χαρούμενος κύριος Αρκουμανέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ο χαρούμενος κύριος Αρκουμανέας

Αρκουμανεας ΕΟΔΥ
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας «θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται  για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία».

Ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι υπάρχει μια τέτοια συζήτηση στο Εξωτερικό που οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκες ωστόσο επεσήμανε  στην χώρα μας αυτή η συζήτηση θα γίνει στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν μεταλλάξεις που ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη, τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα».

Χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις ο Παναγιώτης Αρκουμενέας ερωτηθείς για το αν ελέγχονται οι πτήσεις charter στα νησιά, είπε ότι από η 1η Ιουλίου αναμένεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού covid 19 στην ΕΕ, έπειτα επικαλέστηκε τα ραπιντ, PCR και self tests  που είναι υποχρεωτικά για όσους εισέρχονται και στο τέλος μίλησε για δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ο Π. Αρκουμανέας επανέλαβε τη χρησιμότητα του αλγόριθμου που χρησιμοποίησε ο φορέας και κατά την περσινή τουριστική περίοδο με επιτυχία, και που θα χρησιμοποιήσει και φέτος για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού.

«Απ’ αυτούς που καταλήγουν σε ΜΕΘ, εμβολιασμένοι είναι μόνο το 5%. Εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις είναι κάτω από 1%. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όλοι. Και οι νέοι. Μπορεί οι ίδιοι να μεταφέρουν τον ιό σε κάποιον που μπορεί να ανήκει σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τέλος σχετικά με τον εμβολιασμό προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιάζονται και με astrazeneca και με Johnson and Johnson και σχολιάζοντάς τις πιθανές παρενέργειες είπε ότι έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες στους γιατρούς για την αντιμετώπιση των θρομβώσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL