Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Φαληρικός όρμος / «Πέτσινη» ένταξη του οικολογικού Πάρκου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φαληρικός όρμος / «Πέτσινη» ένταξη του οικολογικού Πάρκου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Φαληρικός όρμος
(EUROKINISSI)

Έγινε και αυτό από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής καθώς ανακάλυψαν νέα μέθοδο ένταξης έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την ένταξη με μηδενικές πιστώσεις.

Μάλιστα, όπως τονίζει η «Δύναμη Ζωής», η συγκεκριμένη απόφαση (ΑΔΑ: ΨΞΗ746ΜΤΛΡ-ΜΝΣ) αναφέρει επί λέξει ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί πληρωμές μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση», οι οποίες πιστώσεις είναι μηδέν, όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος όταν ανατρέξει στον σχετικό πίνακα που συνοδεύει την απόφαση.

«Για να γίνει δε ακόμη πιο σαφές ότι πρόκειται για fake απόφαση, επισημαίνουμε ότι η ίδια η απόφαση αναφέρει ότι “δεν επιτρέπεται η ανάληψη νομικών δεσμεύσεων μέχρι την τελική ένταξή τους στο Ε.Π. Αττική 2021-2027. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι το επίδικο που είναι η άμεση δημοπράτηση του έργου της Β Φάσης στον Φαληρικό Όρμο, με την δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου, δεν μπορεί να γίνει με βάση την Απόφαση αυτή. Διότι, όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη για το Δημόσιο Λογιστικό, γνωρίζουν επίσης άριστα ότι προκειμένου να υπάρξει Δημοσίευση Διακήρυξης Διαγωνισμού πρέπει (επί ποινή ακυρότητας της Διακήρυξης) να υπάρχει προηγουμένως Ανάληψη Δαπάνης και Δέσμευσης Πίστωσης. Η οποία – ω τι ατυχία!- απαγορεύεται και από τα δύο αποσπάσματα της Απόφασης που προαναφέραμε» υπογραμμίζει η «Δύναμη Ζωής».

Συμπερασματικά, όπως σημειώνει, η δημοπράτηση του έργου της δημιουργίας του Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο μετατίθεται επ’ αόριστον. Τη στιγμή που η ίδια η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δήλωνε δημόσια, στην κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου τον Νοέμβριο του 2020, ότι εντός του Α εξαμήνου του 2021 θα γινόταν η δημοπράτηση.

Η επίμαχη απόφαση:

Έγγραφο
Έγγραφο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL