Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Εμβόλιο / Εμπαιγμός με τους εμβολιασμούς των νησιωτών – Δεν βγαίνουν τα νούμερα του Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Εμπαιγμός με τους εμβολιασμούς των νησιωτών – Δεν βγαίνουν τα νούμερα του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μαξίμου
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τα νησιά είναι ανυπεράσπιστα σε μία ενδεχόμενη έξαρση του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία είναι αντιμέτωπα με ελλείψεις προσωπικού και το ποσοστό των εμβολιασμένων νησιωτών είναι εξαιρετικά χαμηλό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ ασκεί κριτική και στον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των νησιών λέγοντας πως τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν στελεχωθεί με νέο προσωπικό αλλά τα κενά θα κληθούν να καλύψουν γιατροί και νοσηλευτές από νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας που θα μετακινηθούν.

«Αυτό δεν λέγεται σχεδιασμός για τη τουριστική περίοδο που έρχεται. Ήδη θα έπρεπε να έχουν στελεχωθεί όχι μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών, αλλά και οι υγειονομικές μονάδες με προσλήψεις προσωπικού και όχι να πιέζουν οι διοικήσεις το κατακουρασμένο προσωπικό των νοσοκομείων να μετακινηθεί στα νησιά για μία εβδομάδα δήθεν εθελοντικά» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.  

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει εκτενή αναφορά στο νοσοκομείο Σαντορίνης που εκτός από το ότι θα υποδεχθεί τους τουρίστες με κενά εξυπηρετεί και γύρω νησιά όπως η Ίος και η Φολέγανδρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου καθώς επίσης το τμήμα επειγόντων περιστατικών, μαζί με τη διαλογή περιστατικών κορωνοϊού καλύπτονται μόνο από ένα γενικό γιατρό που μεταφέρθηκε από το κέντρο Υγείας που έκλεισε ο οποίος δεν λαμβάνει το επίδομα ευθύνης όπως και οι άλλοι γιατροί που μεταφέρθηκαν από το κέντρο υγείας.

Όπως σημειώνει μέχρι τώρα στο νησί έχουν εμβολιαστεί 4.000 κάτοικοι από τους συνολικά 10.000 γεγονός που σημαίνει πώς ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι ο στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου.

Ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ειδικά τώρα με τη νοσηλεία και περιστατικών κορωνοϊού καλύπτεται από 1 Νοεμβρίου μόνο από έναν παθολόγο.

Επίσης, το Νοσοκομείο καλύπτεται μόνο από έναν ορθοπεδικό, όταν ξέρουμε τις αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι λόγω ατυχημάτων, έχει μείνει με έναν καρδιολόγο, ενώ από τον περσινό Δεκέμβρη είναι έναν αναισθησιολόγο ο οποίος μάλιστα είχε πάρει άδεια και δεν υπήρχε κανείς με την ΠΟΕΔΗΝ να αναρωτιέται τι θα γινόταν αν κάποιος ασθενής χρειαζόταν διασωλήνωση. «Αν χρειάζονταν διασωλήνωση κάποιος ασθενής; Τώρα έφεραν αναισθησιολόγο για λίγες ημέρες με μετακίνηση από το νοσοκομείο της Νίκαιας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην δραματική εικόνα προστίθεται πώς στο νοσοκομείο υπάρχει εδώ και 4 μήνες ένας μικροβιολόγος, ένας νευρολόγος, και δύο παιδίατροι.Τέλος, η

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL