Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Πέλλα / Ισχαιμικό επεισόδιο η αιτία θανάτου της 68χρονης μία μέρα μετά το εμβόλιο της Pfizer
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέλλα / Ισχαιμικό επεισόδιο η αιτία θανάτου της 68χρονης μία μέρα μετά το εμβόλιο της Pfizer

ΕΚΑΒ έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται, σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, μία μόλις ημέρα μετά τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων ενώ αναμένεται και η ιστολογική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο.

«Προς το παρόν η αρχική εκτίμηση και μάλιστα σε απόλυτη συμφωνία με την συνάδελφο που έκανε την νεκροψία-νεκροτομή είναι πως η 68χρονη έφυγε από ισχαιμία μυοκαρδίου» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 68χρονης. Όπως σημείωσε, πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση και να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

«Όσο για το αν η ισχαιμία μυοκαρδίου είναι παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα μελετάται η διαδικασία της τέταρτης φάσης που βρίσκονται τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα. Κάθε επιπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και οι ιστολογικές-τοξικολογικές. Οι ιστολογικές θα δώσουν όλες τις απαντήσεις», ανέφερε ο Γρ. Λέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL