Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γιάννης Λαγός / Με επιστολή εκλιπαρούσε τους ευρωβουλευτές για να μην μπει φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Λαγός / Με επιστολή εκλιπαρούσε τους ευρωβουλευτές για να μην μπει φυλακή

Λαγός
INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Απύθμενο είναι το θράσος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας απέστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές με την οποία ζητούσε να μην αρθεί η ασυλία του γιατί… παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Λαγός, λίγες ώρες πριν την σύλληψή του, απέστειλε γράμμα με το οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα, επαναλαμβάνει τα περί «πολιτικής δίωξης», ανασκευάζοντας μάλιστα τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

«Αγαπητέ συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή στο Καζακστάν, όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων;», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή του καταδικασμένου χρυσαυγίτη σε 13 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του Γ. Λαγού με 658 ψήφους «υπέρ», 25 «κατά» και 10 «παρών» σε σύνολο 693 ψήφων.

Λίγες ώρες αργότερα, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης συνελήφθη και αναμένεται να κρατηθεί για 48 ώρες από τη βελγική αστυνομία. Στη συνέχεια θα παραστεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα, διαδικασία που θεωρείται τυπική.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Λαγός, ο οποίος ετοιμαζόταν να μεταβεί στη Νορβηγία πριν την ανακοίνωση της ψηφοφορίας του Ευρωκοινοβουλίου, έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη 9 μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL