Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Τα νοσοκομεία καταρρέουν, αλλά οι φιέστες καλά κρατούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη / Τα νοσοκομεία καταρρέουν, αλλά οι φιέστες καλά κρατούν

ΜΕΘ

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τον περασμένο Νοέμβριο», υποστηρίζουν υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, καθώς εξαντλείται ακόμη και η δυνατότητα μετονομασίας των ελάχιστον κλινών ΜΕΘ κοινής νοσηρότητας στα νοσοκομεία σε ΜΕΘ για ασθενείς με Covid, οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών συνεχίζουν να είναι σε υψηλά νούμερα και από τα λύματα της ΕΥΑΘ φαίνεται να αργεί η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου.

Αν και το δημόσιο σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη εξαντλεί τα όριά του, αν δεν βρίσκεται ήδη έξω από αυτά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για νέες φιέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη έως το τέλος της εβδομάδα για να εγκαινιάσει 18 κλίνες ΜΕΘ σε κινητές μονάδες που στήθηκαν σε κοντέινερ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Είναι μια δωρεά της διοργάνωσης «Ελλάδς ’21» και το «δώρο» αυτό θα είχε νόημα αν συγχρόνως έχει προβλεφθεί και η στελέχωσή τους. «Αν περιμένουν ότι μπορεί αυτές οι κινητές ΜΕΘ να λειτουργήσουν εκ των ενόντων, δηλαδή από το υπάρχον προσωπικό, είναι αλλού ξημερωμένοι...» είπε στην «Α» εργαζόμενος στις ΜΕΘ του νοσοκομείου. Πάντως χθες γινόταν σύσκεψη στο νοσοκομείο, προκειμένου να βρεθεί το προσωπικό που θα τις στελεχώσει...

Τελειώνουν και οι "εφεδρείες"

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο «Παπανικολάου» έκλεινε χθες το πρωί μια ακόμη δραματική εφημερία, αφού και οι 43 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει γέμισαν με ασθενείς Covid 19. Αλλά και στις «κοβιντοκλινικές» του υπήρχαν μόλις 17 κενά κρεβάτια. μετά και την εισαγωγή 50 νέων ασθενών με κορωνοϊό και άλλα 7 ύποπτα κρούσματα. Το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε τη δική του εφημερία με μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ από τις 31 που διαθέτει, ενώ ήδη στις «κοβιντοκλινικές» του νοσηλεύονται 154 ασθενείς. Παράλληλα, τα νοσοκομεία πλέον δεν μπορούν να αποσυμφορηθούν στις απλές «κοβιντοκλινικές» καθώς τόσο το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτρης», που είναι νοσοκομείο μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό, όσο και το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή» της Euromedica αδυνατούν να δεχτούν επιπλέον ασθενείς.

Οι αρνητές τον χαβά τους

Στο μεταξύ, την Κυριακή έγινε στον Λευκό Πύργο μια ακόμη διαδήλωση αρνητών των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Οι δεκάδες συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκες και διαδήλωσαν ανενόχλητοι, με την αστυνομία να τους παρακολουθεί από μακριά και διακριτικά. Χθες και μετά τα όσα έγιναν με μια μητέρα αρνητή των μέτρων, ακόμη ένας γονέας δημιούργησε ένταση στο 1ο Λύκειο Θέρμης, όταν συνόδευσε τον γιο του στο σχολείο και απαίτησε να επιτραπεί η είσοδος στον μαθητή χωρίς self test. Τελικά δεν έγιναν μαθήματα στην τάξη του μαθητή και ο διευθυντής του σχολείου, κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων αρχών, πήγε στο Α.Τ. της περιοχής και υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL