Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Lockdown / Ξεκίνησε το πείραμα με τους Ολλανδούς τουρίστες στη Ρόδο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Ξεκίνησε το πείραμα με τους Ολλανδούς τουρίστες στη Ρόδο

Ρόδος
EUROKINISS

Στη Ρόδο έφθασαν το απόγευμα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες, ηλικίας 18 έως 70 ετών που συμμετέχουν στο ειδικό πειραματικό πρόγραμμα διακοπών της Sunweb που γίνεται σε συνεργασία με το Ολλανδικό κράτος.

Και οι 189 Ολλανδοί έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν το ταξίδι τους, ενώ όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα θα υποβληθούν και σε νέο μοριακό τεστ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Αυτό αποτελούσε βασική προϋπόθεση του προγράμματος για να ταξιδέψουν. Οι Ολλανδοί τουρίστες έχουν ήδη μεταβεί στο ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα διαμείνουν τις επόμενες μέρες και στο οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του προγράμματος ακολουθώντας  τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι 189 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης (Grand Hotel) από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία. Κατά το διάστημα της παραμονής τους θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και τις πισίνες, ενώ θα τηρούνται από το ξενοδοχείο και τους διαμένοντες τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας, χαρακτηρίζεται και ως τεστ διακοπών με ασφάλεια εν καιρώ πανδημίας όπου επισκέπτες ενός πολυτελούς θέρετρου (δεν θα υπάρχουν άλλοι επισκέπτες πλην των Ολλανδών και του προσωπικού του ξενοδοχείου) θα απολαμβάνουν μια νέα και ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών. Σημειώνεται ότι για τις 189 θέσεις του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου, υποβλήθηκαν περισσότερες από 30.000 αιτήσεις.

Όπως προβλέπεται κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία, οι 189 θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Σε άλλα νέα που αφορούν τον τουρισμό, η αεροπορική εταιρία και τουρ οπερέιτορ Jet2 και Jet2holidays αναστέλλει όλες τις πτήσεις και τις διακοπές έως τις 23 Ιουνίου. Έτσι για μετά τις 24 Ιουνίου θα μεταφερθούν τα πακέτα διακοπών και η έναρξη των πτήσεων προς όλους τους προορισμούς και προς τη Ρόδο. Η απόφαση αυτή, κοινοποιήθηκε χθες στους συνεργάτες της Jet2 στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Jet2 αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης όλων των πτήσεων έως τις 24 Ιουνίου 2021 μετά την έκθεση της Global Travel Taskforce προς την Κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου. Η JET2 σκόπευε να συνδέει τη Ρόδο με αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν μόνο η TUI σκοπεύει να ξεκινήσει τα προγράμματά της στις 17 Μαϊου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL