Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Απεργία / Παραμένουν δεμένα και αύριο τα πλοία στα λιμάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία / Παραμένουν δεμένα και αύριο τα πλοία στα λιμάνια

Πλοίο λιμάνι δεμένο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη 13 ναυτεργατικά σωματεία, σε συνέχεια της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν για χθες και σήμερα. Παράλληλα τα 13 ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. έξω από το πλοίο «BLUE STAR DELOS» (απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά μέσα στο λιμάνι του Πειραιά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τα σωματεία των ναυτεργατών διαμαρτύρονται για τον νόμο 4714 με τον οποίο καταργούνται, όπως υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κατώτερα πληρώματα, καθώς και των ειδικοτήτων του ανθυποπλοιάρχου και Γ' μηχανικού στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας με ελληνική σημαία άνω των 3.000 ΚΟΧ.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι: η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S-Π/Κ-Ο/Γ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων-Κυβερνητών.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των 13 ναυτεργατικών σωματείων, είχαν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Αναδείξαμε στην απεργία το επίμαχο ζήτημα που αφορά τον νόμο 4714/2020 με τον οποίο επιχειρείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους οι ναυτεργάτες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει βήμα πίσω για τον συγκεκριμένο νόμο αναφέροντας ότι οι ρυθμίσεις αυτές συνιστούν μονόδρομο για τη συγκράτηση της διαρροής των ποντοπόρων πλοίων από το εθνικό - ελληνικό νηολόγιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL