Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Δημήτρης Λιγνάδης / Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας – Νέα καταγγελία για βιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας – Νέα καταγγελία για βιασμό

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στην ΓΑΔΑ επέστρεψε ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας. Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας  κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας και ζήτηση προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης με την ένσταση του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως όλη η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που στην περίπτωση του εντολέα του δεν έχουν ισχύ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει συναντήσει τόσο χοντροκομμένη κατασκευή κατηγοριών.

Από την απολογία του κατηγορουμένου η ανακρίτρια θα πρέπει συνυπολογίζοντας τα στοιχεία από τις μηνύσεις και τις καταθέσεις μαρτύρων  να αποφασίσει εάν ο γνωστός ηθοποιός θα προφυλακιστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Οι δικαστές και εισαγγελείς ενώνουν τις φωνές τους με όλους εκείνους που ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει τη μεταχείριση του απεργού πείνας

Κατά του Δημήτρη Λιγνάδη που κρατείται στη ΓΑΔΑ αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στοιχεία οι συνήγοροι του 35χρονου που πρώτος κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο.

Ο Νίκος Σ. είχε μιλήσει στο περιοδικό 2020mag καταγγέλλοντας πως το 2005 βιάστηκε από τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, καθώς και έναν ακόμη, γνωστό σήμερα από ρόλους του σε τηλεοπτικά σίριαλ, ηθοποιό, στο σπίτι του πρώτου. Ήδη για την υπόθεση του δεύτερου καταγγελλόμενου ηθοποιού διενεργείται έρευνα.

Αν και η υπόθεσή του έχει περάσει το χρόνο παραγραφής για τα κακουργήματα (15 έτη), η Δικαιοσύνη θα κρίνει πώς τελικά θα διαχειριστεί τα καταγγελλόμενα από τον Νίκο Σ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL