Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Βίντεο ντοκουμέντο / Απίστευτη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτή στο ΑΠΘ - Τον σέρνουν ημίγυμνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βίντεο ντοκουμέντο / Απίστευτη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτή στο ΑΠΘ - Τον σέρνουν ημίγυμνο

θεσσαλονικη - αστυνομια - κασκόλ
(ΑΠΕ -ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει τη βίαιη αστυνομική καταστολή που ασκήθηκε κατά των φοιτητών στο προαύλιο του ΑΠΘ.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η άνευ προηγουμένου επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτή που βρίσκεται ήδη ακινητοποιημένος και προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

https://youtu.be/sjfPVJZXdGE

Πηγή βίντεο: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης/Facebook

Οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν στο βίντεο χρησιμοποιούν εναντίον του φοιτητή δακρυγόνο και τον ψεκάζουν με κάποιο σπρέι.

https://youtu.be/sob5yEsWPiA

Όπως καταγράφεται στο βίντεο - ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί σέρνουν και τραβολογούν τον φοιτητή που είναι γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ κάποιος ακούγεται να λέει να κάνουν αλυσίδα ώστε να μη φανεί τι ακριβώς συμβαίνει.

https://youtu.be/zYws0SFYxMc
Θεσσαλονίκη - διαμαρτυρία ΑΠΘ
(ΑΠΕ -ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί αδιαφορούν για τις φωνές των παρευρισκόμενων που τους εγκαλούν για τη βία που ασκούν, και τους ειρωνεύονται, όταν κάποιος επισημαίνει ότι είναι ήδη ακινητοποιημένος ο προσαχθέντας.

Θεσσαλονίκη - απθ
ΑΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Συνολικά έχουν γίνει 30 προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στο κτίριο της πρυτανείας που νωρίς το πρωί είχε καταληφθεί από μέλη φοιτητικών οργανώσεων που αντιδρούν στην εφαρμογή του «νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» για την αποδιοργάνωση των Πανεπιστημίων και την εγκαθίδρυση αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν ακόμη και σε δημοσιογράφους και κάμεραμεν που κατέγραφαν τα γεγονότα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

https://youtu.be/MZ1tOP6wjFU

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανεπιστήμια επί ΝΔ θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν

«Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι φοιτητές, «εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι αυτό το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία, και συλλήψεις».

«Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει. Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δικαίωμα στη γνώση, δικαίωμα στον αγώνα!

Οι φοιτητές στις ΑΠΘ διεκδίκησαν ένα ανοιχτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση απάντησε με τον μόνο τρόπο που ξέρει να απαντάει κάθε αυταρχική κυβέρνηση. Απάντησε με τον τρόπο που απαντάει η τουρκική κυβέρνηση απέναντι στους φοιτητικού αγώνες. Με αστυνομία και καταστολή.

Να είναι σίγουροι ότι σε αυτόν τον τόπο οποίος τα βάζει με τη δημοκρατία στο τέλος χάνει» αναφέρει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2919128365034166:0?__cft__[0]=AZUish3KZlpxPsEzbS9tKKJ2g3VIBBSuD7dv9jS5WlPXvNV1KvyLuJbmLINQsW2LGBfXb0zcBNjD-f1wLX_etRqhGZdNHkdyAE_2nxy-WyKxG8Fgwva814cmwxyr8Av-Gamg0qN2S100KHIo9UWbttRNtMPuLmFPV6bIQo0N7qKAhLPbUcE8dyaZFzCDav0s0m24GzQK8vury8_iNRrsnhQT&__tn__=%2CO%2CP-R

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL