Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Χιόνια στην Αττική / Φωτογραφία ντροπή - Έτσι υποχρεώνουν τους διανομείς να δουλεύουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιόνια στην Αττική / Φωτογραφία ντροπή - Έτσι υποχρεώνουν τους διανομείς να δουλεύουν

διανομέας Μήδεια

Για κάποιους η έλευση της «Μήδειας», του χειρότερου μετεωρολογικού φαινομένου των τελευταίων 12 ετών στην Αττική σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι απλώς Τρίτη. 

Έτσι έγινε προφανώς και στην περίπτωση διανομέα στα Εξάρχεια, που αναγκάστηκε να ανεβάζει με τα χέρια το μηχανάκι του στην Μπενάκη, επειδή τον υποχρέωσαν να δουλέψει και σήμερα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι Τρίτη για τον εργοδότη του, που δεν ήθελε να χάσει τους καλούς του πελάτες. Είναι Τρίτη όμως και γι’ αυτόν που έδωσε την παραγγελία, που προφανώς σε ένα παράλληλο σύμπαν δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον espresso lungo του με μαύρη ζάχαρη.

Το περιστατικό, δυστυχώς όχι μεμονωμένο, έφερε στο φως ο συνάδελφος στην «Αυγή» Κώστας Παπαντωνίου, με ανάρτησή του στο facebook:

https://www.facebook.com/kwstas.papantwniou.16/posts/1802005019976047

Χθες το βράδυ σημειώθηκε τροχαίο με εργαζόμενο διανομέα σε παγωμένο δρόμο της Αθήνας, λόγω της ολισθηρότητας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ζητά να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, και απαιτούσε να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών.

Παράλληλα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιούν διανομή με μηχανάκι και ειδοποιούν άμεσα το σωματείο όταν εξαναγκάζονται να δουλέψουν με χιόνια.  

Ωστόσο, δεν μπορούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εύκολα να προστατευτούν απέναντι σε τέτοιου είδους εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Εδώ, αρνούνται να πουν το όνομα της επιχείρησης γιατί φοβούνται μήπως απολυθούν. 

Από το υπουργείο Εργασίας ακούει κανείς;
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL