Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.2°C28.0°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.2°C26.2°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C22.0°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C29.3°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C26.3°C
0 BF 57%
Αλληλεγγύη για Όλους / Αλληλεγγύη είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλληλεγγύη για Όλους / Αλληλεγγύη είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση

ραδιομαραθωνιοσ

Γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης των Μνημονίων. Την περίοδο που μέσα σε μια νύχτα χιλιάδες οικογένειες και πολίτες βρέθηκαν να στερούνται τα βασικά. Μέσα σε ένα πολύ ζοφερό τοπίο, όπου η αλληλεγγύη ήταν ο μόνος τρόπος όχι μόνο για να έχουν ένα πιάτο φαγητό οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, αλλά και για να μείνουν και οι ίδιοι ενεργοί προσφέροντας σε άλλους που είχαν επίσης ανάγκη.

Ο λόγος για την Αλληλεγγύη για  Όλους, τη δομή που μέσα σε μια νέα δύσκολη περίοδο για την κοινωνία δηλώνει ξανά «παρών» και δείχνει πάλι, όπως τότε, ότι η απάντηση στα δύσκολα έχει διπλή όψη. Από τη μία της αλληλεγγύης κι από την άλλη της διεκδίκησης.

Στήριξη στους εργαζόμενους του πολιτισμού

Αυτόν τον χαρακτήρα έχει και ο διαδικτυακός ραδιομαραθώνιος που διοργανώνει απόψε, στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με το ταμείο αλληλοβοήθειας του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) με σκοπό την ενίσχυση των εργαζόμενων στον πολιτισμό. Η εκδήλωση, που θα γίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και θα μεταδοθεί από τα social media και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την πρωτοβουλία, δεν θα περιοριστεί στη συλλογή συνεισφορών, αλλά κατά τη διάρκειά της καλλιτέχνες, τεχνικοί και δημοσιογράφοι του πολιτισμού θα συζητήσουν για τη νέα πραγματικότητα του κλάδου με παράλληλες μουσικές και θεατρικές δράσεις.

Σε άλλα μέτωπα, η Αλληλεγγύη για  Όλους έχει συγκεντρώσει 3 τόνους τρόφιμα για τα Χριστούγεννα και στολές προσωπικού για μονάδες κορωνοϊού που βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα και παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται καμπάνια για τους πρόσφυγες πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία ολοκληρώνεται στις 29 Δεκεμβρίου.

«Εμείς δεν κάνουμε φιλανθρωπία, κάνουμε αλληλεγγύη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας θεωρώντας ότι τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως η κρίση που αντιμετωπίζουμε, τώρα μόνο με τον συνδυασμό της αλληλεγγύης και της διαμαρτυρίας μπορούμε να τις υπερβούμε» σημειώνει ο Μιχάλης Υδραίος, μέλος της δομής.

Γραμμή ψυχολογικής στήριξης

Στα σχέδια της Αλληλεγγύης για  Όλους για όσο κρατήσει η πανδημία βρίσκεται και η δημιουργία μιας γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, που επίσης επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο.  Όπως μας λέει η Λένα Κουγέα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ιατρείου, ειδικά αυτή την περίοδο και με όλες αυτές τις πιέσεις που δέχεται ο κόσμος, η υπηρεσία είναι απαραίτητη.

Το Ιατρείο βοηθά ακόμη με φάρμακα τους πρόσφυγες ενισχύοντας το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. «Ή τα έχουμε, ή τα αγοράζουμε όταν υπάρχει η δυνατότητα. Μιλάμε ακόμη και για περιπτώσεις ψώρας» αναφέρει η Λ. Κουγέα, υπενθυμίζοντας ότι μετά τον περασμένο Ιούλιο σταμάτησε η χορήγηση ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL