Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
8.9°C12.2°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
7 °C
6.7°C8.3°C
1 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
6.7°C14.0°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.0°C
3 BF 93%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
8 °C
6.0°C9.4°C
2 BF 87%
Κορωνοϊός / Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης - Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μητσοτάκης - Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας ανακοινώνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο,  «ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο». 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε, επίσης,  τις επιθέσεις που όπως υποστήριξε, δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς». Όπως είπε οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία και όχι από τους επιστήμονες.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Τσιόδρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού είχε καλύψει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των ΜΜΜ λέγοντας ότι: «Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν.»

Το νέο πακέτο μέτρων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι :

-χρήση μάσκας παντού ανεξάρτητα από ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου που βρίσκεται κάθε περιοχή

- η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, πιθανότατα, μέχρι τις 9 το βράδυ

-η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και πριν από τις μεταμεσονύκτιες ώρες

- ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός περιοχών επιπέδου 3 και 4

- η ενίσχυση περαιτέρω της τηλεργασίας

Α. Ξανθός: Οι κρίσιμες αποφάσεις να βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών

«Είμαστε σε φάση εκθετικής αύξησης κρουσμάτων και δυστυχώς είμαστε στο όριο απώλειας ελέγχου» υπογράμμισε ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ σημείωσε ότι σ’ αυτή τη φάση απαιτείται αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και πολλαπλά μέτρα έκτακτης ανάγκης.

«Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης πρέπει να βελτιωθούν και βεβαίως οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών» σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε δε ότι ο ίδιος προκρίνει ως άμεσες προτεραιότητες για το σύστημα υγείας: την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε κλινική εκτίμηση και σε τεστ με εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ, την αποζημίωση των τεστ που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την καλύτερη οργάνωση της φροντίδας των χρόνιων ασθενών με ανάπτυξη αν είναι δυνατό κατ’ οίκον υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL