Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Χρυσή Αυγή / Βαρύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες ζητεί η Πολιτική Αγωγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Βαρύτερες ποινές για τους καταδικασθέντες ζητεί η Πολιτική Αγωγή

δικη χρυση αυγη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Να ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα ώστε στους καταδικασθέντες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ζητεί σύσσωμη η Πολιτική Αγωγή. Σχετικά αιτήματα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Μωραϊτάκη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της οικογένειας Φύσσα, των Αιγυπτίων αλιεργατών, καθώς και των μελών του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι πρωτόδικες ποινές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Ειδικότερα, σε αίτηση που υπέβαλαν σήμερα οι συνήγοροί του, ο Αιγύπτιος ψαράς Αμπουζίντ Εμπάρακ ζητεί «δίκαιη και ανάλογη τιμωρία» για την «απερίγραπτη φρικαλεότητα σε συνδυασμό με το ρατσιστικό κίνητρο» που υπέστη από ομάδα χρυσαυγιτών. Από την πλευρά της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ζητούνται από την Πολιτική Αγωγή μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς στην ανθρωποκτονία, οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξης.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Χάρης Στρατής, με την αίτηση τους ζητείται να επανέλθει η κατηγορία για την επίθεση στους αφισοκολλητές στην αρχική που είχε αποδοθεί. Δηλαδή, στο κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατηγορεί την οποία το δικαστήριο μετέτρεψε στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σημειώνουν μάλιστα πως αν δεν μετατραπεί σε κακούργημα θα επέλθει παραγραφή λόγω 5ετίας.

«Αγνοώ πού είναι ο εντολέας μου»

Στο μεταξύ, έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραμένει άφαντος.

«Εξακολουθώ να αγνοώ πού είναι ο εντολέας μου» υποστήριξε ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης. Ερωτηθείς δε αν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα, ανέφερε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL