Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Κορωνοϊός / Μάσκα στα διαλείμματα, με βεβαίωση εργοδότη οι μετακινήσεις τη νύχτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Μάσκα στα διαλείμματα, με βεβαίωση εργοδότη οι μετακινήσεις τη νύχτα

Μάσκα κορωνοϊός παιδί μαθητής
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Στην υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και στα διαλείμματα από τους μαθητές, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας στις περιοχές που έχουν βαφτεί «πορτοκαλί» και «κόκκινες» λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου, σημειώνοντας πως αναμένεται έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκα από πέντε έως και οκτώ ώρες – αν είναι γραμμένοι στο ολοήμερο σχολείο. Θα μπορούν δε να τη βγάλουν μόνο την ώρα της γυμναστικής. Πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς θα αντέχουν τόσες ώρες τη μάσκα χωρίς διακοπή, αλλά και το πώς τα παιδιά θα μπορούν ακόμη και να τρώνε το κολατσιό τους. Απαντήσεις σ’ αυτά θα πρέπει να δώσει το υπουργείο και οι ειδικοί.

Πάντως, ενάμισι μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, οι μαθητές ακόμη περιμένουν τη δεύτερη και την τρίτη μάσκα που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Μετά το φιάσκο με τις μάσκες-«αλεξίπτωτα» και το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων, το όλο θέμα πάγωσε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

Βεβαίωση από εργοδότη και ΕΡΓΑΝΗ για μετακινήσεις μετά τα μεσάνυχτα

Την ίδια ώρα, υποχρεωμένοι να έχουν βεβαίωση εργοδότη ότι απασχολούνται μετά τα μεσάνυχτα, δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν σπίτι μετά το τέλος της εργασίας τους ή πρέπει να φύγουν για τη δουλειά τους πολύ νωρίς το πρωί, θα είναι οι εργαζόμενοι.

Τις σχετικές διευκρινίσεις έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς χθες Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα. «Τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, για το πού εργάζεται ο εργαζόμενος και πού τον απασχολεί η επιχείρηση» ανέφερε. «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 12.30  μέχρι τις 5 το πρωί» τόνισε, εκτός όπως είπε και τις «εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έχει μπει σε εφαρμογή lockdown στην Καστοριά, ενώ συνολικά τις 26 έφτασαν οι περιφερειακές ενότητες της χώρας που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL