Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Θεσσαλονίκη / Η διοίκηση Ζέρβα εξυπηρετεί Ν.Δ. και οικονομικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Η διοίκηση Ζέρβα εξυπηρετεί Ν.Δ. και οικονομικά συμφέροντα

Θεσσαλονίκη. Πίσω ολοταχώς στο μίζερο και φοβικό παρελθόν της, που είχε επιβάλει το τρίδυμο Παπαγεωργόπουλος - Ψωμιάδης - Άνθιμος, οδεύει η Θεσσαλονίκη μετά από ένα χρόνο διοίκησης Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο. Αυτό επισήμαναν, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπουλου όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αρβανιτίδου, Ρία Καλφακάκου και Έλλη Χρυσίδου, που κατηγόρησαν τη διοίκηση Ζέρβα για εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οικονομικών συμφερόντων.

Για την Κατερίνα Νοτοπούλου, οι πρώτοι 12 μήνες δημαρχίας του κ. Ζέρβα «ήταν μια απογοήτευση» και πλέον «διακυβεύεται μια χαμένη τετραετία για την πόλη». Υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση «δεν έχει σχέδιο, όραμα και στρατηγική» για τη Θεσσαλονίκη, κάτι που υπήρχε πριν και έχει εγκαταλειφθεί, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι είναι ο ενορχηστρωτής της «επιχείρησης 'επιστροφή στο σκοταδισμό'».

Και λίστα Ζέρβα στα ΜΜΕ

Πρόσθεσε πως μόνο μέλημά του είναι η ακύρωση του έργου της διοίκησης Μπουτάρη ή, σε κάποιες περιπτώσεις, η οικειοποίησή του, ενώ τόσο η ίδια όσο και τα άλλα στελέχη της παράταξης που πήραν τον λόγο αναφέρθηκαν στον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιράζεται χρήμα μέσα από την παντοδύναμη, ελέω κυβέρνησης Ν.Δ., Οικονομική Επιτροπή. Όπως εξήγησαν, με πρόσχημα την πανδημία οι απευθείας αναθέσεις πέφτουν βροχή, ενώ εκτός από τη “λίστα Πέτσα, έχουμε και τη λίστα Ζέρβα”, δηλαδή μια αδιαφανή και χωρίς κριτήρια ενίσχυση τοπικών μέσων ενημέρωσης που καθημερινά υμνούν το (σ.σ.: μη) έργο του δημάρχου και της διοίκησή του... Στηλίτευσαν, επίσης, την υποβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που πλέον ο ρόλος του είναι «διακοσμητικός», ενώ συνεχίζει να συνεδριάζει με τηλεδιασκέψεις. Η κ. Νοτοπούλου έστρεψε τα πυρά της και κατά του προέδρου του οργάνου για αντιδημοκρατικές μεθόδους, αφού «κλείνει μικρόφωνα σε επικεφαλής παρατάξεων και συγχρόνως δίνει χώρο και χρόνο σε ακροδεξιά ρητορική δημοτικών συμβούλων». Τα στελέχη της «Θεσσαλονίκης Μαζί» μίλησαν και για υπονόμευση των υπηρεσιών του δήμου από τη διοίκηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κατά το δωδεκάμηνο έγιναν περί τις 700 μετακινήσεις υπαλλήλων, ενώ επανήλθαν σε κρίσιμα πόστα κάποιοι/ες από την Παπαγεωργοπουλική εποχή. Στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, όπως επισημάνθηκε, δεν έγινε απολύτως τίποτε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, ενώ η ανακύκλωση βρίσκεται μόλις στο 12% και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Ένας χαμένος χρόνος

«Η διοίκηση Ζέρβα δεν έχει βάλει ούτε μια μολυβιά στα έργα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Αντιθέτως, βλέπουμε καθυστερήσεις και σε αυτά που είχαν προαναγγελθεί ή βρίσκονταν σε εξέλιξη», ανέφερε, σε άλλο σημείο, η Κατ. Νοτοπούλου και έφερε, ως παραδείγματα, την πλατεία Ελευθερίας, το έργο του μετρό, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, τη ματαίωση της πεζοδρόμησης του κάτω τμήματος της Αγίας Σοφίας κ.ά. Αναφέρθηκε και στην προχειρότητα με την οποία επεξέτεινε τους ποδηλατοδρόμους, έργο που είναι κάτι σαν τον «μεγάλο περίπατο» του Μπακογιάννη. Ειδικά για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, χαρακτήρισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πρωτομάστορα χασάπη» των αρχαιοτήτων και τον έχρισε συνυπεύθυνο με την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο έργο, αλλά και για το γεγονός ότι σήμερα η πόλη στερείται 250 καινούργια αστικά και «πράσινα» λεωφορεία». Και αυτό διότι και στα δύο αυτά θέματα ο κ. Ζέρβας παίζει το «παιχνίδι» της κυβέρνησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL