Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κορωνοϊός / «Κοντοζαμάνης statistics» για υγειονομικό προσωπικό και χρηματοδότηση νοσοκομείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Κοντοζαμάνης statistics» για υγειονομικό προσωπικό και χρηματοδότηση νοσοκομείων

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Εικονική πραγματικότητα τόσο για τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό όσο και για την ελλιπή χρηματοδότηση των νοσοκομείων παρουσίασε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Αναφορικά με τη διενέργεια τεστ στις δημόσιες δομές, ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι τα τεστ γίνονται σε όσους πληρούν τα κριτήρια, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο μαζικό αίτημα της συνταγογράφησης των τεστ.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υγείας προχώρησε στην διάψευση των επίσημων στοιχείων που προκύπτουν από το υπουργεία Εσωτερικών σχετικά με τη μείωση κατά 5% του υγειονομικού προσωπικού σε σχέση με πέρυσι και του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη μειωμένη κατά 85 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία,, αναδεικνύοντας ότι για την κυβέρνηση αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με την προπαγάνδα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υφυπουργός Υγείας, σε αντίθεση με όσα βιώνουν οι υγειονομικοί, υποστήριξε ότι είναι περισσότερο το προσωπικό στα νοσοκομεία, καθώς η κυβέρνησή του πραγματοποίησε 6.100 προσλήψεις όταν η αρχική της πρόβλεψη ήταν για 2.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ανάμεσα σε αυτές δε, συμπεριλαμβάνει και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 2019.

Επίσης ο κ. Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία έχουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε σχέση με πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα, χωρίς όμως αυτό να αποτυπώνεται στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την έκθεση του προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση για το 1ο οκτάμηνο του 2020 των νοσοκομείων είναι 85.000.000 € λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του 1ου οκταμήνου του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι η χρηματοδότηση από το κράτος των νοσοκομείων για λειτουργικά έξοδα το 1ο οκτάμηνο του 2020 περιορίζεται στα 585 εκατ. συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τα 151.000.000 για τη μισθοδοσία δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών, των νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων, από 670.000.000 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα, χωρίς την πανδημία και τις νέες ανάγκες που αυτή δημιούργησε.

σταττιστικά νοσοκομεία

Με αναλήθειες απάντησε επίσης και για τα τεστ που διενεργούνται καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ ακόμα και για άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν το άγχος και την αγωνία αν έχουν μολυνθεί.

Επιπλέον, όσοι υποβάλλονται σε μικρό-χειρουργεία και θεωρείται απαραίτητο να έχουν υποβληθεί σε τεστ, αυτό δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό, ότι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες, δεν αναφέρεται πουθενά η διενέργεια τεστ, στις δεκάδες των περιπτώσεων που συστήνεται η παραμονή στο σπίτι των παιδιών με συμπτώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL