Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σχολεία / Εταιρία αλουμινίου ανέλαβε να φτιάξει τις μάσκες XL
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Εταιρία αλουμινίου ανέλαβε να φτιάξει τις μάσκες XL

Μαθητής μάσκα
Έναρξη της σχολικής χρονιάς με ρεσιτάλ ανοργανωσιάς (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όλο και καλύτερο γίνεται το θέμα με τις μάσκες «σκόιλ ελικικού» που μοιράστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιά. Οι άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες για την υγεία των μαθητών μάσκες έφεραν και την υπογραφή της εταιρίας αλουμινίου Exalco.

Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις την περασμένη εβδομάδα, να αναθέσει την παρασκευή μέρους των μασκών σε τρεις εταιρίες. Ανάμεσα σε αυτές και η Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου, η οποία ανέλαβε να παρασκευάσει πάνω από 300.000 μάσκες αντί ενός 1,12 ευρώ για κάθε μία από αυτές. Οι άλλες δύο εταιρίες είναι οι «ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ».

Από το επίσημο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάθεση στις τρεις εταιρίες έγινε κατόπιν αποχώρησης της Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ η οποία είναι συμφερόντων του Χρήστου Χούμπαυλη ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ έκανε πίσω για να μη δημιουργηθεί θόρυβος, λόγω της εμπλοκής της στην αγορά των γαλλικών αεροσκαφών. Έτσι, έφτασε να αναλάβει μέρος της παρασκευής των μασκών η εταιρία Exalco, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL