Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Σχολεία / Το επιτελικό μπάχαλο με τις μάσκες και η αστεία συγγνώμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Το επιτελικό μπάχαλο με τις μάσκες και η αστεία συγγνώμη

Μάσκες μαθητές
Για γέλια και για κλάματα η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας (EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Μάσκες σε μέγεθος XL και παγουρίνο σε XS μοίρασε η κυβέρνηση σε κάθε μαθητή την πρώτη ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Και σα να μην έφταναν αυτά, όταν είδε την κατακραυγή, απάντησε με αστεία ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρει ότι οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών!

«Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες

Υπενθυμίζεται ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος με μήνυμά του στο Facebook σημείωσε ότι «η κυβέρνηση μοίρασε μάσκες κουκούλες».

«Θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε ότι οι παλινωδίες των κ. Μητσοτάκη – Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σημείωσε μιλώντας στον Ant1 ότι «τελευταία στιγμή αποφασίστηκαν οι... δύο μάσκες, που είναι αναγκαίο μέτρο όπως λένε οι ειδικοί (και τους ακούμε) αλλά και αυτές ακόμα, σε πολλά σχολεία δεν υπήρχαν για να παραδοθούν. Μέρος του διαγωνισμού, όπως μαθαίνουμε, ακυρώθηκε. Βρέθηκε όμως, και διαφημίστηκε, το παγουρίνο του ενός ποτηριού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL