Live τώρα    
Ο Φαλτσιανί έδωσε στοιχεία στους εισαγγελείς / Ελάχιστα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Φαλτσιανί έδωσε στοιχεία στους εισαγγελείς / Ελάχιστα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα

"Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική Δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν", δήλωσε σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ ο "πατέρας" της λίστας και πρώην υπάλληλος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί, μιλώντας στο "Βήμα", έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος", αναμένονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη, ο Φαλτσιανί ανέφερε: "Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω".

Νωρίτερα, κατέθετε επί ώρες -ώς τις 18:00- σε τέσσερις εισαγγελείς. Παρόντες στην εξέταση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος και οι τρεις εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης, που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου - Μεταξά, έρευνα που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση θα αποτελέσει αφετηρία για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιρειών, οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0