Live τώρα    
Συνομιλία του ΠτΔ με τον Γ. Πανούση για το προσφυγικό ζήτημα / Πρ. Παυλόπουλος: Η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνομιλία του ΠτΔ με τον Γ. Πανούση για το προσφυγικό ζήτημα / Πρ. Παυλόπουλος: Η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Το φλέγον θέμα της μετανάστευσης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, καταδεικνύοντας τον ρόλο της αστυνομίας αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως το έργο της αστυνομίας «ιδίως σε ό,τι αφορά την 'παράνομη μετανάστευση', είναι δουλειά η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. αλλά την Ευρώπη» καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Διότι αφορά τις δικές της υποχρεώσεις, που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Όπως εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων».

«Την ώρα που η Ευρώπη μας πιέζει, και με σκληρότητα καμιά φορά, εμείς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό. Κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση» σχολίασε ο Γ. Πανούσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0