Ενώπιος ενωπίω βρέθηκαν χθες οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στο πλαίσιο τής κατ' αντιπαράσταση εξέτασης που έγινε στο γραφείο της 3ης τακτικής ανακρίτριας.
Την κατ' αντιπαράσταση εξέταση είχε ζητήσει ο 29χρονος Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊτάν προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον συγκατηγορούμενο και ομοεθνή του Στεφάν Ματασαρενάου, 26 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκαϊτάν υποστήριξε ότι πήγε με τον συγκατηγορούμενό του στο σπίτι του συγγραφέα για να του ζητήσει δανεικά. Όταν ο Μ. Κουμανταρέας αρνήθηκε, υπήρξε διαπληκτισμός και στην είσοδο της πολυκατοικίας ο Ματασαρενάου χτύπησε πολλές φορές τον συγγραφέα.
Από την πλευρά του, ο 26χρονος έριξε όλες τις ευθύνες στον Γκαϊτάν, υποστηρίζοντας ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο Ματασαρενάου έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις κι αυτό το γεγονός επέβαλε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση.