Θεσσαλονίκη
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από χθες η κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ χιόνισε ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το νέο κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε πολλά προβλήματα σε οδικά δίκτυα, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν φαινόμενα παγετού, καθώς αναμενόταν νέα πτώση της θερμοκρασίας.
Περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στα επαρχιακά οδικά δίκτυα της Μακεδονίας. Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθιζήσεις του οδοστρώματος στον δρόμο Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Το ίδιο ισχύει και στον δρόμο Μανδρών - Γαλλικού, εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού και σε σημεία των επαρχιακών δρόμων Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου και Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγή, μέσω Κορομηλιάς. Εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα είναι απαραίτητη σε όλο το εθνικό και επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Φλώρινας και της Καστοριάς. Στην κεντρική Μακεδονία η χρήση αντιολισθητικών αυτοκινήτων είναι απαραίτητη προς τα χιονοδρομικά κέντρα και στα ορεινά σημεία του επαρχιακού δικτύου. Ωστόσο στη Χαλκιδική οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, καθώς και σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου.
Στη Θεσσαλονίκη ο δήμος ανακοίνωσε μέτρα προστασίας αστέγων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άνοιξε για τη φιλοξενία τους τις πρωινές ώρες δύο ΚΑΠΗ στις οδούς Λαγκαδά 35 και Αλεξανδρείας 27, ενώ ανακοίνωσε ότι οι άστεγοι μπορούν να βρουν καταφύγιο στο Υπνωτήριο Αστέγων που λειτουργεί ο δήμος σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στην Ανδρέου Γεωργίου 13, το οποίο ανοίγει στις 5 μ.μ.