Live τώρα    
Μετά τις καταγγελίες Τσίπρα / Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές κατά Λαγκάρντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τις καταγγελίες Τσίπρα / Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές κατά Λαγκάρντ

Παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών σχετικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Η εισαγγελική παραγγελία έρχεται μια ημέρα μετά τη διαρροή ότι η Εισαγγελία εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει έρευνα.

Η Ε. Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που αναφέρονται στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Ζητεί να ερευνηθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους.

Ακόμη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθούν και ανάλογες καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0