Κλείνει κάθε παράθυρο για τερματισμό του πολέμου ο Νετανιάχου σε νέα δήλωσή του.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέμεινε ότι ο πόλεμος που μαίνεται από τον Οκτώβριο στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει.
Ο ίδιος, απέρριψε επίσης αυτό που χαρακτήρισε ως ψευδείς εικασίας των ΜΜΕ ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει παύση των μαχών ενάντια στη Χαμάς εντός του παλαιστινιακού θύλακα.
«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε και θα εντείνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες και η μάχη θα πάρει καιρό και δεν πλησιάζει στο τέλος», είπε ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο πόλεμος θα είναι μακρύς».
«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε», είπε, αναφερόμενος στους 153 στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, στις 27 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διεισδύουν βαθύτερα στη Λωρίδα της Γάζας και θα συνεχίσουν να μάχονται «μέχρι την τελική νίκη» επί της Χαμάς.