Live τώρα    
Χαβάη / 36 νεκροί από τις πυρκαγιές - «Σκηνές Αποκάλυψης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαβάη / 36 νεκροί από τις πυρκαγιές - «Σκηνές Αποκάλυψης»

Καπνοί από φωτιά στη Χαβάη
EPA/CARTER BARTO

Τουλάχιστον 36 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της φωτιάς στο νησί Μάουι στη Χαβάη, την ώρα που στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει συνοικίες ολόκληρες ενώ μεγάλο μέρος του τουριστικού θερέτρου Λαχέινα, έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός. Επιπλέον όπως αναφέρει το Reuters η δυτική πλευρά του νησιού έχει σχεδόν αποκοπεί, καθώς μόνον ένας αυτοκινητόδρομος παραμένει ανοικτός.

«Έχουμε τη χειρότερη καταστροφή που έχω δει ποτέ. Όλη η Λαχέινα έχει καεί. Είναι σαν Αποκάλυψη», λέει ο κάτοικος της Λαχέινα Μέισον Τζάρβι ο οποίος διέφυγε από την πόλη, ενώ ορισμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πέσουν στον ωκεανό για να ξεφύγουν από τον καπνό και τις φλόγες.

Καπνοί από φωτιά στη Χαβάη
EPA/CARTER BARTO

Περισσότεροι από 11.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από το Μάουι, σύμφωνα με τον Εντ Σνίφεν της Διεύθυνσης Μεταφορών της Χαβάης, ενώ κλειστοί παραμένουν τουλάχιστον 16 δρόμοι.

Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο του Μάουι λειτουργεί κανονικά, ενώ όπως μεταδίδει η USA Today το Συνεδριακό Κέντρο της Χαβάης στη Χονολουλού ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει έως και 4.000 ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τις πυρκαγιές.

Καπνοί από φωτιά στη Χαβάη
EPA/CARTER BARTO

Αεροφωτογραφίες δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται στη Λαχέινα, ενώ πιλότος ελικοπτέρου δήλωσε ότι «είναι σαν να βομβαρδίσθηκε μια περιοχή. Είναι σαν πολεμική ζώνη».

Καπνοί από φωτιά στη Χαβάη
EPA/CARTER BARTO

Καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη εναντίον τριών μεγάλων πυρκαγιών, η πρόσβαση στο δυτικό Μάουι έχει αποκλειστεί για όλους, εκτός από τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους ανθρώπους που απομακρύνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0