Live τώρα    
Εισβολή στην Ουκρανία / Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Πούτιν-Λαβρόφ εξετάζει η ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισβολή στην Ουκρανία / Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Πούτιν-Λαβρόφ εξετάζει η ΕΕ

Πούτιν Λαβρόφ
EPA/SEAN GALLUP

Τρίτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, το οποίο όμως σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, θα αφορά προσωπικά και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως επίσης και τον Σεργκέι Λαβρόφ, ετοιμάζει η ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ότι με τις κυρώσεις θα «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η τρίτη σειρά μέτρων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, ενώ σε ερώτηση εάν οι εισαγωγές άνθρακα από την περιοχή του Ντονμπάς και από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των «27» χθες.

«Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, το εν λόγω μέτρο συζητήθηκε κατά την χθεσινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα προστέθηκε στην δέσμη των κυρώσεων που θα επικυρώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία και η Ιταλία ήραν σήμερα τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει κατά την σύνοδο κορυφής. Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν επίσης να άρουν το προνόμιο της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της ΕΕ για τους κατόχους ρωσικού υπηρεσιακού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της δέσμης των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0