Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.2°C32.3°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.6°C29.4°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
24.0°C29.3°C
2 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.8°C30.5°C
1 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
25.0°C26.8°C
0 BF 59%
Εμβόλια / Ένας κόσμος για τα σκουπίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλια / Ένας κόσμος για τα σκουπίδια

ΕΜΒΟΛΙΟ

Η αποκάλυψη της UNICEF, μίας από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες του ΟΗΕ, ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια μόνο μέσα στον Δεκέμβριο γιατί οι πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες τα έστειλαν λίγο πριν λήξουν στις φτωχές και χωρίς υποδομές και ψυγεία χώρες δεν δείχνει μόνο την υποκρισία της πλούσιας Δύσης, αλλά και ότι η ζωή των ανθρώπων στις φτωχές χώρες απλώς δεν μετρά. Είναι προφανές ότι η τακτική αυτή των «φιλάνθρωπων» πλουσίων χωρών θα στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που θα πεθάνουν από τον κορωνοϊό στο επόμενο διάστημα, ενώ πολλοί περισσότεροι θα νοσήσουν σε χώρες με εξαιρετικές ελλείψεις σε υποδομές Υγείας και όχι μόνο.

Η καταγγελία αυτή της διευθύντριας του Τμήματος Προμηθειών της υπηρεσίας του ΟΗΕ Ετλίβα Λαντιγί έγινε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί τη συλλογική συνείδηση της δημοκρατικής Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας προειδοποίησε για μια «σοκαριστική» αύξηση των κρουσμάτων στη Μέση Ανατολή, με την οποία συνορεύει η Ευρώπη των διαδοχικών στρατιωτικών και οικονομικών επεμβάσεων και παρεμβάσεων σε όλη την εν λόγω περιοχή αλλά και στη βόρεια Αφρική.

Ταυτόχρονα, σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, κυρίως χωρών που επλήγησαν σε μεγαλύτερο βαθμό από την πανδημία, μαζί με τις ΗΠΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να συμβιώσουμε με τον κορωνοϊό και να αποδεχθούμε το κόστος των ανθρώπινων ζωών και της όποιας ελευθερίας στην εργασία από τον εγκλεισμό, γιατί η οικονομία είναι πιο σημαντική για τη διάσωση της κοινωνίας μας.

Ο πρωτοδιδάξας της «θεωρίας της αγέλης» στην Ευρώπη Μπόρις Τζόνσον έδωσε σκληρές εξετάσεις υποκριτικής και εσκεμμένης παραπληροφόρησης για να διατηρήσει το αξίωμα του πρωθυπουργού δικαιολογώντας μέσα από μια ανέξοδη «συγγνώμη» τα παρτάκια στα οποία συμμετείχε στην αυλή της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας όταν είχε θέσει σε σκληρό lockdown δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι ο ίδιος που πριν από λίγες ημέρες σκέφτηκε να ανακαλέσει συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά από τους εκπαιδευτικούς που νόσησαν και θα νοσήσουν από την επαναλειτουργία των σχολείων, όπου οι οδηγίες μιλούν για συνένωση δύο και τριών τάξεων. Είναι ο ίδιος που είχε καλέσει τους συνταξιούχους γιατρούς να επιστρέψουν σε μια επιχείρηση πραγματικής αυτοκτονίας τους όταν το σύστημα Υγείας της χώρας του είχε καταρρεύσει πριν από λίγο καιρό.

Σε όλες τις χώρες οι κυβερνήσεις βιάζονται να εμβολιάσουν τα παιδιά έως 5 ετών για να περιορίσουν τη διασπορά της  Όμικρον, μειώνουν τον χρόνο καραντίνας για όλους όχι γιατί έχουν κάποιες σοβαρές νέες υγειονομικές ενδείξεις, αλλά απλώς για να κερδίσουν εργατοώρες, ενώ δεν έχουν επενδύσει στην ουσία τίποτα για την ενίσχυση της Υγείας και των μεταφορών, για να μην αναφερθούμε την Παιδεία.

Εάν στο άμεσο μέλλον μας, όπως προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης θα νοσήσει από την  Όμικρον ή κάποια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε για το επόμενο διάστημα μεγαλύτερη ανάγκη από εμβόλια και ίσως τότε οι σκουπιδότοποι των φτωχών χωρών δεν θα γεμίζουν με ληγμένα εμβόλια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL