Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.4°C23.4°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C21.8°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.4°C21.0°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C21.8°C
1 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.9°C17.3°C
0 BF 59%
Ο προοδευτικός κόσμος απέναντι στην πολιτική της υποκρισίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο προοδευτικός κόσμος απέναντι στην πολιτική της υποκρισίας

ΓΑΖΑ

Η Ευρώπη εξακολουθεί να διακατέχεται από το σύμπλεγμα του φόβου, το οποίο εμφύτευσε το σιωνιστικό κίνημα στο μυαλό πολλών Ευρωπαίων, εξισώνοντας την κριτική για τις πολιτικές του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό.

Πολλοί Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα εκείνοι που διέπονται από την ιδεολογία της ακροδεξιάς πολιτικής και μάλιστα της λαϊκίστικης Δεξιάς και όσοι ενστερνίζονται τη μεθοδολογία του παγκόσμιου σιωνιστικού κινήματος εξακολουθούν να παίζουν τον ρόλο που τους ζητήθηκε από τότε που αρνήθηκαν να λύσουν το εβραϊκό πρόβλημα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κοινωνιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και νωρίτερα.

Αυτό έγινε για να συμβάλουν στη εξώθηση των Εβραίων προς την Παλαιστίνη μέσω της συνεργασίας του παγκόσμιου σιωνιστικού κινήματος με το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία καπηλευόμενοι τη ναζιστική θηριωδία εναντίων του εβραϊκού ποιμνίου τότε για να υλοποιήσουν το αποικιακό τους σχέδιο, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται προς όφελος των πολιτικών της νέας κατοχής στην περιοχή σε πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά θέματα, καθώς και σε θέματα ενέργειας και αερίου, που εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες παράτασης της διάρκειας ζωής του παγκόσμιου αυτού συστήματος που στοχεύει στη διατήρηση των καθεστώτων, τα οποία είναι πιστά σε αυτές τις πολιτικές και στα συμφέροντα του παγκόσμιου σιωνιστικού κινήματος.

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιρροή από δυνάμεις της υποτιθέμενης Χριστιανικής Ευαγγελικής σιωνιστικής σκέψης, που κατάφερε να επεκταθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνίες μέσω ιεραποστολικών και κοινωνικοπολιτικών ομάδων, οι οποίες δεν δημιουργήθηκαν για τη διδασκαλία της χριστιανικής θρησκείας, αλλά για να συνεχίσουν να μπολιάζουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης με την αντίληψη της κλασικής αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στο ζήτημα της κατοχής, υπήρξαν και συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των πόλων των χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, της οποίας ο ενοποιητικός ρόλος αποδυναμώθηκε.

Αυτά αποτελούν ένα τμήμα των καθοριστικών παραγόντων των επίσημων ευρωπαϊκών πολιτικών θέσεων που χαρακτηρίζονται ως «πολιτική της υποκρισίας». Είναι αυτή που βλέπουμε σήμερα σε πολλές από τις χώρες της  Ένωσης και σχετίζεται με την ψήφο που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι κυβερνήσεις που εμποδίζουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων, όταν συζητιέται το θέμα της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, κόντρα στις συστάσεις πολλών ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, οι οποίες παρέμειναν «μελάνι σε χαρτί» ενώπιον των κυβερνήσεών τους.

Αυτές οι συστάσεις θα διευκόλυναν τη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης σχετικά με τη λύση των δύο κρατών, με δέσμευση για σαφή σύνορα ή ισότιμη αναγνώριση των δύο κρατών, όπως τώρα αναγνωρίζουν το κράτος του Ισραήλ χωρίς να γνωρίζουν τα σύνορά του, και δεν αντιμετωπίζουν το Ισραήλ ως αδίστακτο κράτος που λειτουργεί υπεράνω των νόμων διαπράττοντας κανονικά εγκλήματα πολέμου χωρίς λογοδοσία ή τιμωρία.

Αυτές οι χώρες υιοθετούν την παραπλανητική και απατηλή υπόθεση ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη στιγμή που το μόνο έργο που υπερασπίζεται είναι η επέκταση του εποικισμού, η διατήρηση της κατοχής και οι συνεχιζόμενες διώξεις εναντίον του λαού μας.

Πράγματι, οι θέσεις και οι πολιτικές αυτών των χωρών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ακροδεξιές και μάλιστα λαϊκιστικές κυβερνήσεις, αντιβαίνουν σαφώς ακόμη και στις ιδρυτικές αρχές της ίδιας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και στις δημοκρατικές αξίες των κοινοτήτων τους, καθώς είναι προφανές ότι αυτό το ρατσιστικό κράτος - κατακτητής δεν μπορεί να λέγεται δημοκρατία.

Νομίζω ότι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί και τα προοδευτικά δημοκρατικά κινήματά τους, τα οποία είχαν προηγουμένως συμμετάσχει στους αγώνες για την απελευθέρωση των χωρών τους, στέκονται σήμερα σε μία θέση που δεν συμβαδίζει με τις επίσημες πολιτικές των κυβερνήσεων τους.

Αυτά τα κινήματα εντείνουν σήμερα τις προσπάθειές τους τόσο σε ειδικά ζητήματα για τους λαούς τους, όσο και σε γενικές αρχές που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και τον αγώνα κατά της φτώχειας και της ανεργίας, που προκύπτει από την επιδείνωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης η οποία συνδέεται με το εβραϊκό - σιωνιστικό κεφάλαιο. Και θα οδηγήσουν, μεταξύ άλλων, στο να μην γίνεται αποδεκτή η συνέχιση της αντιμετώπισης του Ισραήλ ως «κακομαθημένου παιδιού» και στο να απαλλαγούμε από το σύμπλεγμα του φόβου για το οποίο μίλησα στην αρχή.

Κατά τη γνώμη μου απαιτείται μεγαλύτερη διείσδυση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και σε εκείνες τις δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς καθώς και διασταύρωση με τα οικονομικά και κοινωνικά τους προγράμματα στην Ευρώπη, προκειμένου να αποκτήσουμε μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη στον σκοπό μας και στον αγώνα του λαού μας.

Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό που έχουμε δει, δηλαδή τις τεράστιες διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αλλά και άλλες πόλεις στον κόσμο, σε συνδυασμό με ό,τι συμβαίνει στις αμερικανικές πόλεις και τον ξεσηκωμό των προοδευτικών δυνάμεων, ακόμη και στο κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τις αντι-σιωνιστικές εβραϊκές οργανώσεις.

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να υπερασπίζεται το ισραηλινό κράτος κατοχής, τον εποικισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, ειδικά μετά τις πρόσφατες εικόνες και μαρτυρίες από τις βάρβαρες εγκληματικές πράξεις που εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προς τους λαούς σε κάθε γωνιά της Γης.

Παραμένω αισιόδοξος ότι αυτό θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς όλες τις κυβερνήσεις και θα γίνει το μέσο για την αλλαγή των επίσημων θέσεων τους καθιστώντας το Ισραήλ υπεύθυνο για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει επιβάλλοντας ποινικά μέτρα και κυρώσεις.

*Ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι είναι πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL