Live τώρα    
Βέλγιο: Συλλήψεις υπόπτων για πρωτοχρονιάτικο τρομοχτύπημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βέλγιο: Συλλήψεις υπόπτων για πρωτοχρονιάτικο τρομοχτύπημα

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων τις ημέρες των γιορτών, ενώ τα μέτρα αυξημένης επαγρύπνησης φαίνεται πως φέρνουν αποτέλεσμα. Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν στο Βέλγιο τα τελευταία 24ωρα, θεωρούμενα ύποπτα συνωμοσίας με σκοπό να εξαπολύσουν επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στα σπίτια που ερεύνησε η αστυνομία ανακαλύφθηκαν στρατιωτικά ρούχα και υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, όχι όμως όπλα ή εκρηκτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας.

"Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρές απειλές για επίθεση σε συμβολικά σημεία των Βρυξελλών κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς" ανέφερεται στην εισαγγελική ανακοίνωση.

Συνολικά έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για ανακρίσεις στη διάρκεια κατ' οίκον ερευνών στις Βρυξέλλες, σε μια γειτονική επαρχία και στη Λιέγη, αλλά τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το Βέλγιο ήταν στο επίκεντρο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι μετά την ανακάλυψη διασυνδέσεων των τρομοκρατών με τις Βρυξέλλες. Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού, ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και ο Μπιλάλ Χαντφί, ζούσαν στο Βέλγιο. Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού. Πάντως, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, οι τελευταίες συλλήψεις δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0