Live τώρα    
Μακελειό από ισλαμιστές σε ξενοδοχείο της Σομαλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακελειό από ισλαμιστές σε ξενοδοχείο της Σομαλίας

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί βουλευτές, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον κεντρικού ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

Πολλοί υπουργοί, βουλευτές και άλλοι Σομαλοί αξιωματούχοι βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης, δήλωσαν αστυνομικές πηγές. "Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, πυροβολισμοί και υπάρχουν θύματα", δήλωσε ο Μοχάμεντ Κεντίγε, ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται πως αρχικά εξερράγη ένα παγιδευμένο όχημα και στη συνέχεια ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και πυροβολισμοί ξέσπασαν μέσα στο ξενοδοχείο.

Δυτική πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας έκανε λόγο για δεκάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες και δήλωσε πως μέλη της κυβέρνησης -μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρός της- και βουλευτές βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίθεσης. "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή", ανέφερε η ίδια πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ. "Οι μουτζαχεντίν μας βρίσκονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Σέντραλ και επιτέθηκαν χωρίς φόβο", δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, στρατιωτικός εκπρόσωπος των σεμπάμπ. "Ο στόχος είναι να σκοτωθούν οι αποστάτες αξιωματούχοι" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0