Live τώρα    
Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στην Τουρκία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στην Τουρκία

Επιθέσεις σε διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη σχεδιάζουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εισέλθει στην Τουρκία. Αυτό αναφέρεται σε εσωτερικό υπόμνημα της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) που επικαλούνται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, άλλα 3.000 μέλη της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ επιδιώκουν να εισέλθουν στην Τουρκία μέσω των νότιων συνόρων της, αφού απέτυχαν να καταλάβουν τη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι. Μερικοί μαχητές, περιλαμβανομένων ανώτερων διοικητών οι οποίοι σχεδιάζουν τις επιθέσεις, πιστεύεται πως έχουν ήδη εισέλθει στην Τουρκία και βρίσκονται σε κρησφύγετα, αναφέρεται στο υπόμνημα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι έχουν εισέλθει.

Μερικά μαχητικά μέλη συριακής και παλαιστινιακής εθνικότητας σχεδιάζουν επίσης να διασχίσουν τα σύνορα και να περάσουν στη Βουλγαρία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε χώρες της Ε.Ε., προστίθεται στο υπόμνημα.

Η τουρκική αστυνομία αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το θέμα και η MIT δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0