Σε μια σημαντική αποκάλυψη τις προσπάθειες που κάνει η ΓΓΑ για να εξοικονομήσει χρήματα για τον αθλητισμό, έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προχώρησε προς στους παίκτες μας της Εθνικής ομάδας πόλο στη συνάντηση, που είχε μαζί τους:
«Η κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί ν' ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές τους Έλληνες φιλάθλους.
Δρομολογήσαμε λύσεις για πάρα πολλά από αυτά, ακούσαμε τις απόψεις των αθλητών και πιστεύω ότι όλοι αντιλήφθηκαν, πως παρά το γεγονός ότι περνάμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, η κυβέρνηση και το υπουργείο κάνουν το αναγκαίο και το δυνατό για να έχουν οι αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες άθλησης και προπόνησης για την επίτευξη των στόχων.
Τόνισα ότι και η προσπάθεια που γίνεται από τη ΓΓΑ σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική. Τους ανέφερα ότι το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι δαπάνες για διάφορα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων κ.λπ. είχαν ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά τα 3 εκατ. ευρώ.
Εμείς καταφέραμε να τις περιορίσουμε στις 34.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ακριβώς γιατί θέλουμε να εξοικονομούνται χρήματα, γι' αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι από το απόθεμα της ψυχής τους μας προσφέρουν μετάλλια, χαρές και στους εαυτούς τους διακρίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι είναι παραδείγματα για την ελληνική νεολαία και επ' ωφελεία του ελληνικού αθλητισμού".