Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Αλλαγή πλεύσης για τον Ντ.Τραμπ - «Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγή πλεύσης για τον Ντ.Τραμπ - «Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες»

«Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες» δηλώνει τώρα ο Ντ.Τραμπ ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα υπογράψω κάτι σύντομα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το τέλος του χωρισμού οικογενειών των μεταναστών που συνελήφθησαν αφού εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέψει στις οικογένειες των μεταναστών να παραμένουν μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' όσο επιτρέπεται σήμερα.

Η υπογραφή του διατάγματος αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο, Πέμπτη, ν/σ που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που φτάνουν παράνομα στις ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία όπου η πλειοψηφία είναι οριακή (51-49).

«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Π.Ράιαν.

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».

Παράλληλα, ο Π.Ράιαν πρόσθεσε ότι σε άλλο σημείο του εν λόγω σχεδίου νόμου περιλαμβάνεται λύση για το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα, των λεγόμενων «Dreamers», χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

«Παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν κρυφά στη Νέα Υόρκη»

Παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό ενδέχεται να μεταφέρθηκαν κρυφά σε κέντρα φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, που εντάσσεται στους Δημοκρατικούς, προειδοποίησε ότι θα προσφύγει κατά της κυβέρνησης Τραμπ ενάντια στην πρακτική χωρισμού των οικογενειών.

Το τηλεοπτικό κανάλι New York 1 μετέδωσε βίντεο που δείχνει πέντε κοριτσάκια, συνοδευόμενα από ενήλικους, να περπατούν μετά τα μεσάνυχτα και να κατευθύνονται σε κέντρο φιλοξενίας στο Χάρλεμ. Τα παιδιά μιλούσαν ισπανικά.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα, όμως δεν μπόρεσε να τις επιβεβαιώσει από επίσημη πηγή.

Το κανάλι έδειξε επίσης ένα άλλο βίντεο, με παιδιά να βγαίνουν από το κέντρο φιλοξενίας μία ώρα αργότερα, με τα κεφάλια τους καλυμμένα με κουβέρτες, έτσι που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily News, που επικαλείται ομοσπονδιακή πηγή, περισσότερα από 300 παιδιά έχουν σταλεί ήδη στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL