Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Δημιουργία κέντρων εξέτασης ασύλου εκτός Ευρώπης προτείνουν οι «28» της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημιουργία κέντρων εξέτασης ασύλου εκτός Ευρώπης προτείνουν οι «28» της ΕΕ

Τη δημιουργία κέντρων εξέτασης αιτημάτων ασύλου εκτός Ευρώπης εξετάζει η ΕΕ, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της συνόδου κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το Reuters, τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Β. Αφρική.

«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μειώνοντας το κίνητρο για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης των 28 ηγετών της ΕΕ, την ώρα που η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.

Σε απάντηση του τελεσιγράφου δύο εβδομάδων που έδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ οι Χριστιανοκοινωνιστές κυβερνητικοί εταίροι για συμφωνία με την ΕΕ αναφορικά με το μεταναστευτικό, στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «... δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ κρατών - μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου. Τα κράτη - μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του CSU, Χ.Ζεεχόφερ, δήλωσε χθες, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο γαι το μεταναστευτικό, θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις μεταναστών από τις αρχές Ιουλίου, με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL