Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Μην φάτε... έχουμε «μέσο όρο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μην φάτε... έχουμε «μέσο όρο»

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Αναζητώντας άλλοθι βρήκαν τον «μέσο όρο». Μετά την Κεραμέως, τον Πέτσα, τον Σταϊκούρα τον επικαλέστηκε και ο  Άδ. Γεωργιάδης για να αιτιολογήσει το ιστορικό ρεκόρ ύφεσης: «Το 15% ύφεση είναι λίγο καλύτερο από αυτό που είχαμε προβλέψει και είμαστε στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης» (ΣΚΑΪ).

«Εσείς μήπως πάθατε κάτι και γίνατε ΣΥΡΙΖΑ;». Δικαίως η Σ. Βούλτεψη έκλεψε τις τηλεοπτικές εντυπώσεις αυτή την εβδομάδα τραβώντας το αυτί του Δ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, που τόλμησε να της πει για την «ατομική ευθύνη». Η λίστα Πέτσα επιβάλλει σιωπητήριο ακόμα και στους κομματικούς δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή αντίληψη στα υπουργεία» είπε ο  Άδ. Γεωργιάδης για να κρύψει τη λύπη του για την υποβάθμισή του. Σωστά. Μόνο για την εξουσία υπάρχει... στα άλλα τα βρίσκουν.

Β. Κοντοζαμάνης: «Υπάρχει δίκτυο εργαστηρίων όπου διοχετεύονται τα τεστ» τώρα που «μπλόκαρε» το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Όλοι οι καλοί χωράνε και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το δώρο της κυβέρνησης (ΑΝΤ1).

Θα αυξηθούν τα δρομολόγια στα λεωφορεία; Ρωτούσαν στον ΑΝΤ1 τον υφυπουργό Υγείας και η απάντηση που έλαβαν για την μεγάλο συνωστισμό ήταν στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης: «Να πάρουν το επόμενο».

Θύμα θέλησε να το παίξει ο Κ. Μπογδάνος για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού και δεν δίστασε να επιδείξει δημόσια την κόντρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. «Μας χτυπάνε γιατί δεν ανήκουμε σε τζάκια» είπε στο Mega και συνέχισε με Σαμαρά: «Είμαστε το success story της Ευρώπης». Στον Χ. Γιαννούλη τα έλεγε, γιατί στην κ. Μπακογιάννη πού να τολμήσει.

Η Σ. Βούλτεψη ξαναχτύπησε: «Υπάρχει το εμβόλιο, κύριε» είπε στον Χ. Σπίρτζη. Το ότι δεν έχει κριθεί ασφαλές μικρή σημασία έχει.

«Δεν μας το ζήτησαν οι ειδικοί» είπαν με μια φωνή Θεοδωρικάκος - Κεραμέως μη ξέροντας πού να πρωτοφορτώσουν την ευθύνη για την έλλειψη πρόβλεψης για λιγότερους μαθητές στις σχολικές τάξεις. Ωστόσο κάποιοι το είχαν προτείνει: «Πρότεινα να ανοίξουν σταδιακά και εκ περιτροπής» είπε ο κ. Δερμιτζάκης, αλλά η κυβέρνηση δεν ήθελε να ακούσει.

Η Κεραμέως εμμένει στον μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη. Ποιο σχολείο της Αθήνας άραγε θα επιλέξει να επισκεφθεί για να μην διαψευστεί;

Η ανατριχιαστική δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη συμπληρώθηκε αμέσως στην ΕΡΤ με το κύρος του δημάρχου  Άργους που την επιβεβαίωσε: «Κάτι ξερόχορτα καήκαν στις Μυκήνες». Αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να επικαλούνται το αρχαίο κλέος αποστρέφουν με κυνισμό το βλέμμα για να καλύψουν την αμέλεια και την αδιαφορία που επέδειξαν στην καταστροφή.

Φρίκη στην ιδέα ότι μετά την ανηλεή εκμετάλλευση της φύσης παίρνουν σειρά τα μνημεία. Αν δείτε ανεμογεννήτριες στην Πύλη των Λεόντων, μην παραξενευτείτε. Θα πουν ότι βοηθάνε στο ξεμαύρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL