Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι θα μπορούν να καταβάλλουν οι εργοδότες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι θα μπορούν να καταβάλλουν οι εργοδότες (Video)

Στην απόφαση της ΕΚΤ αναφέρθηκε ο Χ. Σταϊκούρας που έχει ήδη αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου και όπως είπε με βάση τα νέα δεδομένα ανακοινώνουν το τρίτο πακέτο της ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.https://www.youtube.com/embed/cgWZJwcme2Q

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Χ. Σταϊκούρας:

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων εκτός από τις επιχειρήσεις θα στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση. Όσοι λαμβάνουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ θα έχουν την ευκολία αναστολής δόσεων για τρεις μήνες.

Επεκτείνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 1,4 εκ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Ωστόσο η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα η καταβολή του δώρου Πάσχα να γίνει μεταγενέστερα χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις για τις επιχειρήσεις.

108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ & ΓΓ Πολ.Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.

Δώρο Πάσχα, το καλοκαίρι θα μπορούν να δίνουν οι επιχειρήσεις

Μαζί με το επίδομα άδειας θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις χωρίς κυρώσεις όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Η κυβέρνηση όπως είπε λαμβάνει αυτό το μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και ζήτησε από τις επιχειρήσεις που δεν το έχουν ανάγκη να μην το χρησιμοποιήσουν.

Αναλυτικά τα 5 μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας:

«1ον. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σχετικών συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτουμε πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

2ον. Έχοντας διασφαλίσει τον απαραίτητο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό χώρο, με σύνεση και ασφάλεια ερχόμαστε να στηρίξουμε, άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται.

Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας, που θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων.

Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, ξεπερνά πλέον, για τον Απρίλιο, τα 2 δισ. ευρώ.

Σήμερα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται. Θέλω να τονίσω ότι η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης. Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 1 εκατομμύριο εργαζομένους, και μηνιαίο τζίρο περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ.

3ον. Θα λάβουν 800 ευρώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.

4ον. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του.

Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα. Δώρο το οποίο έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.

5ον. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ. Χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας». Όπως ανέφερε χθες και ο πρωθυπουργός, το σύνολο των μέτρων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, διαμορφώνεται πλέον, μέχρι σήμερα, στα 10 δισ. ευρώ».

Τρίμηνη αναστολή των δόσεων στις τράπεζες

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπήρξε συνεννόηση με τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες ώστε να υπάρξει με ένα τηλεφώνημα τρίμηνη αναστολή στην πληρωμή υποχρεώσεων για τους δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση.

Όπως είπε, μπορούν να ζητήσουν εξατομικευμένες λύσεις για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Για να διαφυλαχτεί η κουλτούρα πληρωμών όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση θα συνεχίσουν να πληρώνουν τη δόση, δήλωσε ο υπουργός. «Δεν θα υπάρξουν οχλήσεις στους πολίτες», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης και ανέφερε ότι αν συνεχιστούν οι καταγγελίες για οχλήσεις η κυβέρνηση θα πάρει δραστικότερα μέτρα.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL