Live τώρα    
Η Τήνος μηνύει τον υπουργό Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Τήνος μηνύει τον υπουργό Υγείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, κατά την συνεδρίαση της 12-11-2013 ήρθε αντιμέτωπο με μια οδυνηρή χειροτέρευση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως των γιατρών, των αγροτικών γιατρών (φεύγει ένας ακόμη, 5 κενά επί συνόλου 6 θέσεων!), της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013.

Ο Δήμαρχος, αφού εξέθεσε το ιστορικό των ατέρμονων προσπαθειών του για τη βελτίωση της κατάστασης, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσφατο στοιχείο της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού!

Μετά από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απερίγραπτη κατάσταση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Στην μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου που κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου περιγράφεται η δραματική κατάσταση στον τομέα της υγείας που επικρατεί στο νησί των Κυκλάδων.

Από τις έξι (6) θέσεις αγροτικών ιατρών του νησιού είναι καλυμμένες μόνο οι δύο (2), εκ των οποίων η μία (1) θα είναι εντός ολίγου (αρχές Δεκέμβρη) κενή λόγω αποχωρήσεως της ιατρού.

Στο Κέντρο Υγείας Τήνου υπηρετούν επτά (7) γιατροί, εκ των οποίων δύο (2) Γενικοί Ιατροί και μία (1) Παθολόγος, για την οποία θα αναφερθώ στην συνέχεια. Μέχρι τώρα οι Γενικοί Ιατροί υποχρεώνονταν σε κάλυψη 15 εφημεριών τον μήνα ο καθένας, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο 2013, που υπήρξε μαρτυρικός. Επίσης υπηρετεί, όπως προείπα, μία (1) Παθολόγος, που διορίστηκε στο ΕΣΥ σε ασυνήθιστα μεγάλη ηλικία, αδυνατεί (με διαρκή επίκληση λόγων υγείας) να προσφέρει στα πλαίσια των καθηκόντων της και να εκτελέσει εφημερίες, παρόλα αυτά εξακολουθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, να καταλαμβάνει την συγκεκριμένη οργανική θέση, γεγονός που προκαλεί προβλήματα…

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά έλαβε αναρρωτικές άδειες μεγάλης διάρκειας (άνω των 50 ημερών για το έτος 2013), στην συνέχεια εξασφάλισε εξαίρεση από τις εφημερίες με απόφαση της Α΄βάθμιας Επιτροπής και, μετά την ένσταση του Νοσοκομείου, η Β΄βάθμια Επιτροπή την θέτει στην διάθεση της διοίκησης του Κ.Υ. Τήνου για εφημερίες. Αμέσως μόλις συνέβη αυτό η ανωτέρω έλαβε την κανονική της άδεια (μέρος), την οποία βεβαίως δικαιούται. Αποτέλεσμα και η γραπτή ένταξή της στις εφημερίες, να διατηρήσει το ίδιο αδιέξοδο που υπήρχε και πριν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0