Live τώρα    
Εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας από τη γενικευμένη επίθεση της μνημονιακής πολιτικής, μέσα σε μια συγκυρία έξαρσης των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, όπως αυτή που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" στη Νίκαια, οι οποίοι χτυπήθηκαν από Χρυσαυγίτες, τίθεται ως θέμα ύψιστης σημασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, εν όψει της συμπλήρωσης 46 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Το κόμμα τιμά τους αγωνιστές της Αριστεράς και της δημοκρατίας που πρωταγωνίστησαν στον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της "αμερικανοκίνητης χούντας" και καλεί στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα που διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις της αριστεράς, την Κυριακή 21 Απριλίου.

"Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη μαζικών αγώνων ενάντια στην περιστολή των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, αγώνων που θα είναι σε θέση να επιφέρουν την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως "ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για τον σοσιαλισμό".

Οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Αθήνα: Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ), Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία, στις 6 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Βόλος: Εκδήλωση στις 6 μ.μ., στην Παραλία Βόλου (Ηρώο).

ΠΑΣΟΚ: Αναχαίτηση ρατσισμού και βίας

Την αναχαίτιση του ρατσισμού και της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στο μήνυμά του για την 21η Απριλίου. Από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. υπογραμμίζει την ανάγκη προστασίας του κοινοβουλευτισμού από τους σύγχρονους νοσταλγούς της χούντας.

"Η ενεργός μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία και η πραγματική τιμή προς τον αντιδικτατορικό αγώνα μεταφράζονται τώρα πλέον σε υποχρέωση ανάσχεσης και αντίκρουσης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών εγκληματικών συμπεριφορών, του αυταρχισμού και κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας", επισημαίνει ο Ευ. Βενιζέλος.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Τείχος προστασίας στη Δημοκρατία

"Το σημερινό δημοκρατικό καθήκον είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, φράζοντας τον δρόμο στους νοσταλγούς, αλλά και στους σημερινούς απόγονους της χούντας", σημειώνει η ΔΗΜ.ΑΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0